Legyél sztár-dj, kiművelt lemezlovas!

Vágólapra másolva!
Dän Von Schulz már 1984 óta áll a táncparkett szűkebbik felén, a dj-pultban. Eljutott már az első mixkazettáktól az online albumig és most arra készül, hogy az évek során megszerzett tudást (újra) továbbadja a jövő dj-generációjának. Januárban induló, a party.[origo].hu-val közös lemezlovas-iskolájába már be is lehet iratkozni.
Vágólapra másolva!

Már tíz évvel ezelőtt is indított egy dj-iskolát, mert - mint mondja - elege volt abból, hogy bármilyen kutyaütő beállhat a pultba játszani, pedig annyi tehetséges is lenne. "Én lassan le is tenném a lemeztáskát, és átadnám a teret a fiataloknak." Régebbi tanítványai így is már elég ismertek, mint Soneec és Randall, most itt az idő egy következő csapatnak.

Az oktatás januárban indul, az órák négy héten keresztül hétköznaponként délután négy és este hét óra között lesznek a Liszt Ferenc téri Barokko tánctermében, ahol minden technikai feltétel is adott.

Így a diákoknak összesen egy papírra és egy tollra lesz szükségük (a jegyzeteléshez), hiszen szabadon gyakorolhatnak a helyi cuccon. Terveik szerint segítséget is nyújtanak majd egy saját kezdő-dj-szett beszerzéséhez is, azoknak, akik tényleg az alapokról indulnak.

"A tanfolyamra bárki jelentkezhet - mondja Schulz, hiszen tényleg az alapoktól fogjuk kezdeni, viszont azt garantálom, hogy a négy hét után, aki komolyan csinálja, az rendelkezni fog olyan ismertetekkel, melyekkel nekiláthat a szakmához. Minden segítséget meg tudok adni nekik, kivéve a ritmusérzéket, a tehetséget és a szorgalmat."

"Ezzel az egy hónapos tanfolyammal egyéves kínlódást lehet megúszni, hiszen mi megmutatjuk majd, mi hogyan működik, és nem kell otthon maguknak kipróbálgatniuk. Ráadásul olyan vendégek lesznek, akik minden szakkérdésbe is be tudják majd vezetni a hallgatókat."

Igen átfogó tudásanyagra tehetnek szert majd a "diákok", hiszen megismerkedhetnek a zene alapjaival, a cédémixeléstől kezdve a bakeliten keresztül Schulz új kedvencéig, a Seratóig, ami ötvözi a digitális fájlokat a lemezjátszóval.

Nemcsak a zene technikai részéről lesz szó az órákon, hiszen alapvető szervezési és munkaügyi dolgokkal is foglalkoznak majd, mint például, mire kell figyelni egy kiadóval való tárgyalásnál, vagy hogy miként menedzseljék magukat.

Forrás: [origo]
Tananyag

"Én is tanultam valakiktől, szerintem az a normális, ha én is továbbadom, amit tudok" - vallja Schulz. "Csodát nem ígérek, nem is akarom hitegetni a diákokat, hogy ez meg az lesz a tanfolyam végén.

Hiába nem ígér semmit a tanár úr, azt azért elmondta, hogy a három legtehetségesebb tanítványt azért magával hurcolja majd és segít nekik az indulásban, ráadásul a tanfolyam végén lesz egy záró gálaparty is, ahol megmutathatják, mit tanultak.

Forrás: [origo]

Schulz kifejezetten kéri, hogy hölgyek is jelentkezzenek, mert nem feltétlenül fotómodell- vagy pornósztár-dj-k kellenek a dj-pultokba. Ha viszont valaki csak azért jönne, mert azt gondolja, hogy ez egy gyors út a csillogáshoz, az kerülje Schulz tanár urat, mert ő tényleg a zenére koncentrál.

party.[origo].hu