Michael Jackson Thrillerjét remixelik

Vágólapra másolva!
Kayne West, Will.I.Am és Akon remixeket készít Michale Jackson Thriller című albumából. A most negyedszázados lemez szmainak újrakevert, ünnepi kiadása februárra várható.
Vágólapra másolva!

A Black Eyed Peas sikercsapatból ismert Will.I.Am a Girl is Mine és a P.Y.T. című számokat nézte ki magának átdolgozásra. Kayne West pedig, úgy tűnik, biztosra megy, hiszen a Billie Jean-t választotta. Akon és Will közös munkája a Wanna Be Startin' Somtin' lesz.

A Thriller megjelenése óta becslések szerint száznégy millió példányban kellt el, és az érdeklődés iránta negyedszázad után sem lankad. Csak az Egyesült Államokban egy év alatt több mint hatvanezret adnak el belőle.

A remix hírére az internetes fórumozók is hamar reagáltak. Legtöbben a felsorolt sztárokat szidják. Vagy azért, mert elárulják anyaműfajukat, a hiphopot, vagy azért, mert hozzá mernek nyúlni a "hibátlannak" tartott lemezhez.

Várható volt, hogy megjelenik a legkézenfekvőbb vélemény is: "Mindegy, hogy jó, vagy rossz lemez lesz. Michael neve előrevetít minimum egy kétszeres platinalemezt". Annál is inkább, mivel a hírek szerint a Thriller ünnepi verzióján eddig soha nem hallott Michael Jackson-számok is helyet kapnak.

Jackson eközben, népszerűségvesztését ellensúlyozva, új, visszatérő albumon dolgozik. A munkálatokban Kayne West és 50 Cent is segédkezik.

Jackson beatboxol

A Thriller annak idején 122 hetet töltött a Billboard kétszázas listáján, ebből nyolcvan hetet folyamatosan az első tíz között. 2001-ben már megjelent az album egy felújított kiadása, amelyen az eredeti kilenc számom felül olyan érdekességek kaptak helyet, mint a Billie Jean egy házi felvétele, illetve a Carousel című, addig soha nem hallott track.

party.[origo].hu