Blöfftechnó és az idióta sárga állat

Vágólapra másolva!
Ki ne emlékezne Flat Ericre a sárga plüss-emlősre, aki irodájában ülve rázza fejét Mr Oizo technójára? A Flat Beat című szerzemény - persze a kapcsolódó a farmerreklámmal - bejárta a világot, és ismertté tette Quentin Dupieux-t, azaz Mr Oizót. Szombaton megnézhetjük, mit művel a Merlinben a különc francia.
Vágólapra másolva!

Quentin Dupieux az F-Communicationsszel fémjelzett kezdetek (1997) után 1999-ben szupertorz hangokkal ékesített, Analog Worms Attack című albumával alapozta meg a hírnevét, majd 2000-ben a Last Night A DJ Killed My Dog című maxival még rátett egy lapáttal. A köztudatba azonban kétségkívül egy farmerreklám és az abban szereplő idióta plüssállat segítségével robbant be.

Később a remixerkedésnek élt, majd 2004-ben újra teljes erőbedobással vetette bele magát a saját zenék készítésébe. Egymás után jelentek meg olyan remekművei, mint a Stunt című maxi, a Mous-tache (Half A Scissor) című album, a Nazis EP, vagy az Ed Bangeres Transexual. Utóbbi egyik promóverzióján az Uffie-val együtt készített First Love című remek szerzemény is megtalálható.

Idén sem ült - egyébként megérdemelt- babérjain, Steak című albumával és az azonos című filmmel jelentkezett. Szombaton pedig a harmadik születésnapját ünneplő Akt Records jóvoltából a Merlin falai között rázhatjuk fejünket, Flat Eric mintájára, Mr. Oizo liveactjére.

Amolyan divatos franciapoppal ölelkező blöfftechnóra készülhetünk, no meg koszos, húzós analóg basszusokkal operáló nyers elektróra. Amikor nem a félőrült francia vendég áll a pultban, akkor Mesterházy és Isu szettjét hallhatjuk, a Chief Rebel Angel metálbanda egykori tagja, Pándi Balázs dobaláfestésével.

party.[origo].hu

Flat Beat