Két napig szabadság a Boráros téren

Vágólapra másolva!
A Cökxpon Ambient Café hétvégi Szabadság Fesztiválján a civileket helyezi a középpontba. A pénteken kezdődő, kétnapos rendezvényen a koncertek mellett bemutatkoznak a társadalom önkéntesei is, filmvetítésekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel. A hétvége bevételeit a szervezetek támogatására és a Tilos rádió költözésére fordítják.
Vágólapra másolva!

A pénteki este a reggea és a könnyűdrogok liberalizációja köré csoportosul. Többek között a Kendermag Egyesület és a Társaság a SZabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai programjának vezetője ül asztalhoz. Az est zenei keretét Tilos-dj-k - így például I-Ration és Lee 'n Gum - adják, a Riddim Colony pedig különleges Dubwise-koncerttel készül.

A szombati nap a kerékpározás örömeiről szól, a Crtical Mass szervezői, a Magyar Közlekedési Klub és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség is részt vesz a beszél-getésen. Egyebek mellett szó esik majd a hazai kerékpárutakról és a közlekedési kultúráról is. Remek választásnak tűnik a Szex-lightkór együttes koncertje, elvégre futárzenekarról van szó.

Szombaton sem maradhatnak el a költözési támogatásért dj-zéssel megdolgozó tilososok: Vida G, Vektor és Nixon áll majd a lemezjátszókhoz. A programok mindkét napon este kilenckor kezdődnek, és az eddig említett civil szervezetek kívül még sokan bemutatkoznak egy-egy standdal. (A teljes lista itt olvasható.)

Riddim Colony live

Az olyan nagyobb, ismertebb szervezeteket talán nem kell bemutatni, mint a beszédes nevű AfroAid Magyarország Közhasznú Egyesület, vagy a főleg állatvédelemmel foglalkozó Fauna Egyesület. A Magyar Ubuntu Közösség neve viszont vélhetően magyarázatra szorul: az Ubuntu egy nyílt forráskódú, ingyenes, Linux-alapú operációs rendszer laptopokra, asztali számítógépekre és kiszolgálókra.

Forrás: [origo]

A szervezők összesen tíz civil szervezetet hívtak meg a kétnapos fesztiválra. A belépő mindkét napra ezer forint, kifizetésével az érdeklődök a fenti kezdeményezéseket, illetve a Tilos rádió költözését támogatják.

party.[origo].hu