Hátradőlős és stresszmentesítő

Vágólapra másolva!
Arnej Secerkadic az elmúlt három évben már számos alkalommal bizonyította tehetségét, 8 Wonders álnév alatt olyan nótákkal, mint az 8 Wonders, a The Morning After, vagy a Sex on the Beach. Gigalabelek karolták föl, mint a Lost Language, a Somatic Sense, vagy az Anjunabeats. Zenéi sosem illeszkedtek egy-az-egyben az éppen divatos irányzatokhoz; a most megjelent Rendezvous/People Come, People Go is ilyen. A Trancetream lemezajánlója.
Vágólapra másolva!

Arnej mindig viszonylag független tudott maradni. Fő védjegye a visszafogott, ám mély érzelmeket sejtető hangzásvilág, sejtelmes, szomorkás, vagy éppen nyugodt, elmerengő hangulatokkal.

A kanadai srác most saját néven egy újabb nagyágyú, az Armada gondozásában (a Pilot 6 sublabelen) jelentette meg új kiadványát, Rendezvous EP címmel, decemberben, és mondhatjuk, hogy ezúttal sem nyúlt mellé.

Rendezvous felvezetése másfél percig house által inspirált elemekből dolgozik, a szinti klasszikus, klubos hangzású. A szép lassan felbukkanó lágy szőnyegek, a zongorafutam és az éteri vokál tökéletesen építik a laza, merengős, kiegyensúlyozott, nyugodt atmoszférát.

Egyszerű eszközökkel dolgozik Arnej, de minden tökéletesen a helyén van, a keverés nagyon jól sikerült, a hangzás telt és meleg. A kiállásnál megint az oldskool klubszinti kér figyelmet, majd némi karibi ritmusszekció csatlakozik hozzá.

A szám második fele nem mutat újat, csupán az elért szinten tartja a hangulatot és a hallgató figyelmét. Igazi kellemes, hátradőlős, stresszmentesítő zene, intelligensen összerakva, de különleges dolgokat nem tartogat.

A People Come People Go már címében is kifejezi a track hangulatát. Olyan, mintha meleg tavaszi délelőtt üldögélnénk egy padon, nem lenne semmi dolgunk, és nézelődnénk jobbra-balra, figyelve a város mozgását. Ez is közelebb áll a house-hoz, mint az egyéb műfajokhoz, ám a tengernyi atmoszférikus elem miatt sokan fogják a trance címszó alá helyezni.

A sokszor minimalista eszközök és a kongák miatt az elején a klasszikus Beachball ugrik be a Nalin&Kane-től, de aztán a fő hangszer (valahogy madárénekre emlékeztet) sokat lágyít rajta. A madárénekfílinget tovább erősíti egy két oktávval az eredeti felett használt kis vokálfoszlány, ami szintén jól illeszkedik a témába.

Nos, Arnej továbbra is ért a hangulatteremtéshez, és szerencsére továbbra sem futószalagon szállítja a nótákat. Emiatt tényleg megérdemli a figyelmet a kiadvány, otthonra tökéletes.

Trancetream.fm

People Come, People Go (Armin van Buuren-remix)