Vágólapra másolva!
A még csak huszonhárom éves Menno de Jong nemzetközi fellépőlistája tekintélyes hosszűságú. Eddig több mint húsz országban játszott, a kis kluboktól az olyan világhírű rendezvényekig, mint a Godskitchen, a Gatecrasher, a Creamfields, a Trance Energy, a Sensation White, a Mysteryland, a berlini Love Parade, a floridai Winter Music Conference és még sorolhatnánk. Mennót prágai fellépése után ás budapesti szilveszteri partyja előtt kapta el a Trancetream munkatársa.
Vágólapra másolva!

Nagyon intenzív és sűrű nyarad volt, legalábbis ami a fellépéseket illeti. Melyik volt számodra a legjobb?
- Nehéz csak egyet választani, de az Intuition Summer Event idén nagyon jó volt. Ezt minden nyáron megrendezzük a holland tengerparton. Először léptem fel a németországi Nature One-on is, ez is egy gyönyörű buli volt. De ott van még az első fellépésem Ibizán, az Amnesiában, az Intuition Truck a Fast Forward Dance Parade-en Rotterdamban, valamint a Mysteryland is csodálatos volt. Egy rendszeres Intuition-látogató a mysterylandes szettem alatt kérte meg a barátnője kezét.

Idén nyáron jelent meg az első mixlemezed, South Africa címmel. Milyen fogadtatásban részesült, szakmai és rajongói körökben?
- Persze sok visszajelzést kaptam a lemezzel kapcsolatban. A "hónap albuma" volt, a Mixmag ötből négyesre értékelte, és a Dj Mag is, ha jól emlékszem. Sok ember szereti a lemezt, mert egy történetet mesél el. Olyas valami, amit az autóban hallgathatsz, lazítasz és lebegsz a dallamok hullámain.

Két éve körbeutaztad Dél Afrikát, ezért választottad a mixlemezed címének is az ország nevét. Sok ihletet merítettél az utazásodból?
- Igen, egy hónapot töltöttem ott, nagyon sok mindent láttam. Annak az országnak sok különböző arca van. És tudod, a zenekészítés az érzelmekről szól, arról, amit az életed során tapasztalsz. Ezért készítettem a lemezt olyasmiről, ami nagy hatással volt rám.

Másképp kell látnod a saját munkád, miután befejezted. Mik a gondolataid a szerzeményedről, így pár hónap után?
- Ki nem állhatom.

Hogyhogy?
- Mikor a zenéket, mixlemezeket készíted, már ezerszer hallottad, nem tudod többször meghallgatni. Talán egy év múlva ismét meg tudom hallgatni. Ez mindig nehéz a producereknek, mindig utálják a saját szerzeményüket, mikor épp befejezik.

Nagyon elfoglalt vagy, de neked is meg kell hallgatnod producertársaid munkáját, talán ellátogatni pár bulira. Ki nyűgözött le idén. Ki a kedvenced?
- Talán Gareth Emery volt idén a kedvenc producerem. Nagyon sok jó zene volt idén. First State albuma is csodálatosra sikeredett. Nem is tudom igazán, előkapom a cédétáskám, és felsorolok száz olyan szerzeményt, amit szeretek. Nem tudok egyet választani, nagyon jó év volt.

Ha meg szeretnéd tudni, hogy mihez kezd Menno de Jong az egyetem befejezése után, illetve milyen emlékei vannak eddig magyarországi fellépéseiről látogass el a Trancetreamre, ahol folytatódik az interjú.

Trancetream.fm

Menno de Jong a Synergyn