Évkezdők szerencséje - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Az év első hétvégéjén még szemlátomást óvatosak a klubok, többségük a jól bevált, biztosnak tűnő estekkel indít. A kivételek: a Supersonic a death metálból psytrance-be forduló, izraeli Azax Syndromot hozza, a K2 a Chemical Drive-ot, a Dokk Progression pedig Tarkant. Persze azért az itthoni dj-k sem pihennek, pultba áll Palotai, Titusz, Isu, továbbá ladánybenés és maffiás reggae is lesz.
Vágólapra másolva!

Az időrendet felrúgva, kezdjük ezúttal a szombati eseményekkel, azok között ugyanis több fajsúlyosat is találni, míg a péntek, úgy tűnik, most a mégoly kitűnő, de jól ismert klubestek felségterülete lesz.

Chemical Drvive, Azax Syndrom

A Chemical Drive, azaz Ronen Sahar legutóbb lekéste az átszállást a reptéren, most reméljük, már eljut hozzánk - jobb későn, mint soha. Szombaton a K2-ben a Tel-Avivból érkező psytrance-producer élő szettel készül. Hazai részről ott lesz még Hruscsov, Dolphin és Transabi.

A szintén izraeli Azax Syndrom a kilencvenes években énekesként kezdte zenei pályafutását, egy deathmetál-bandában, majd később néhány barátjával a psytrance felé fordult. Most szombaton pedig a Fényes Adolf utcai Supersonicba tér be. Debütáló nagylemeze, az Evolution, 2007 áprilisában jelent meg a 3D Vision kiadónál.

Ugyanitt a tavalyi év végén a The Exploding Man című válogatáslemeze is útjára indult, a napokban nálunk is a boltokba kerül. Az izraeli vendégen kívül szombaton játszik Gi_o Ausztriából, a Megaherz kollektívát pedig Spektrum, The Sly Bastard és Vibo képviseli majd.

Tarkan

A Dokk Progression Tarkant hozza a Hajógyári-szigetre, ez a Tarkan azonban nem az a Tarkan: a progresszív ütemekhez szokottaknak nem kell félniük attól, hogy a kilencvenes évek végén feltűnt poptörök-Tarkan cuppog majd a színpadon.

Dj Tarkan Frankfurtban született, bár később Törökországba költözött, ahol focikarrierbe kezdett, majd egy rádió dj-jeként dolgozott. Később producerkedni kezdett, és a neve egyre többször tűnt fel Nick Warrené, Steve Lawleré vagy Seb Fontaine-é mellett.

Zenéi leginkább amolyan deep-tech-house-ok, illetve progresszívhouse-ok, némi tribal-beütéssel. A török srác egyébként már többször járt nálunk, például a keceli house-fészekben és Veszprémben.

Hangmás, EZ Basic, Spaceshit, Irie Maffia

A Trafó már tavaly elindította a Trash City Club programsorozatát, ahol jórészt a budapesti betonjárdák zenekarai állnak színpadra, az egykori brit new wave-hangulatot újradrótozva vívva ki elismerést. A Joy Divison-reinkarnáció Hangmás mellett szombaton fellép még az EZ basic és a Spaceshit.

Az After Club szombaton a 2007-es év egyik legdinamikusabb zenekara, a nemrég általunk is recenzált első lemezével jelentkező Irie Maffia soundsystem-felállásával csalogatja a bulizókat.

Tarkan - Live