Sultan a világ ellen

Vágólapra másolva!
Sultan nem divatozik, sok évi produceri és dj-munka után adta ki első mixlemezét a Yoshitoshi label alatt, melyen nyoma sincs a jelenlegi electrós és minimálos trendeknek, sőt a lemez még csak nem is dupla - mégis a tél egyik legjobb albuma lett. A Housemusic.hu kritikája.
Vágólapra másolva!

Sultan produceri és dj-tevékenysége egyaránt meghatározó volt az elmúlt évek house-szcénájában. Olyan klasszikusokat köszönhetünk neki, mint például a Night Visions, vagy a Tommyboy-jal közösen készített B With U, de csinált már remixet a Portishead Roads című számára is, melyet évekig játszottak a klubokban.

Ez a szakmai háttér persze érezhető a válogatásalbumon is, melyre sok szerzemény, remix és akár saját munkának tekinthető mashup került föl.

Sultant valóban nem érdekelték az aktuális trendek, a lemezt hallgatva az jut az ember eszébe, hogy akár pár évvel korábban is készülhetett volna, szinte klasszikus a hangzása.

Első hallgatásra talán éppen ezért egy picit lassúnak is tűnik a mix, másodszor, harmadszor, sokadszor hallgatva azonban előtűnnek a szépségek - egyre több momentum, apró dallam marad meg bennünk és teszi maradandóvá, évek múltán is élvezhetővé a lemezt.

A Yoshitoshi Montreal egy saját szerzeménnyel, a No Why-jal indít, mely könnyű, dallamos, de mégsem gagyi rádió-house, mellesleg tökéletes kezdőszám. A következő kiemelendő rész a négyes track mashupja, melyben a klasszikus Flying és egy diszkós Narcotic Thrust-nóta került a turmixgépbe, egy nagyon különleges végeredménnyel. A mixre egyébként jellemző, hogy nem igazán lehet trackekre bontva hallgatni annyira egyben van.

A lemezbemutató

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen kapcsolat van Bon Jovi és a friss Sultan mix között, itt olvashatod a teljes kritikát a Housemusic.hu-n, és az albumra felkerült számok listáját.

Housemusic.hu