A pszichikus slágergyáros

Vágólapra másolva!
A brightoni születésű, pszichológus diplomával rendelkező Pete Heller, most szombaton lesz az I love Deep vendége a Privében. Olyan house-slágereket köszönhetünk neki, mint Big Love, Ultra Flava még a kilencvenes években, Big Room Drama és Simpler napjainkban.
Vágólapra másolva!

Pete Heller már tizenévesen feltűnően sokat tartózkodott a lemezboltokban és a zene közelében, de ekkor még a manchesteri egyetem elvégzése volt a célja.

Londonba költözvén viszont teljesen magával ragadták az akkoriban éledező house-ritmusok, aztán Danny Ramplinggel való találkozása végképp eltántorította az orvosi pályáról.

Ekkoriban ismerkedett meg Terry Farley-val is, akivel nemcsak emberileg találta meg a közös hangot, hanem a stúdióban is azonos hullámhosszon pörögtek.

Sokaknak ismerős lehet a Heller & Farley név, amivel 1995-ben már meghódították a klubokat, aztán pár év múlva Pete írt egy dalt. A Big Love-val örökre bevéste magát a szakma nagyjai közé.

Időközben Phela Recordings néven kiadót alapított, az itt megjelenő trackek olyan válogatáslemezekre kerültek fel mint a Cream Departures, az Essential Millennium vagy az Ibiza Anthems 2.

Pete Tong is beválogatta Essential Ibiza lemezre is és nem úszta meg a 29-es sorszámú, Dubai-ban rögzített Global Underground mixet sem.

Az év első I Love Deep-jén az angol mellet a hónapok óta országos turnén lévő Budai & Vic, Lank, Nova jelentkezik január második szombatján a Privé-ben.