Összevesztek a lemezen a Bauhaus tagjai

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas évek első felének egyik legfontosabb new wave-avantgard zenekara, az angol Bauhaus 1983-as feloszlása után ismét feltűnt a csapat eredeti négyes felállása. A tagok egy teljes albumot is rögzítettek, amely 2008 márciusában lát napvilágot, de aztán gyorsan össze is rúgták a port.
Vágólapra másolva!

Az Go Away White című új lemezt mindössze két és fél hét alatt rögzítették Kaliforniában. Úgy tűnik, ez lesz a Bauhaus utolsó anyaga, mert a tagok bejelentették, hogy a felvételek után a ismét előtérbe kerültek a viták, és a nézetkülönbségeket nem sikerült rendezni. A friss dalokat tehát élőben nem hallhatja a közönség

Kissé felemás így az új nagylemez hírének fogadtatása - új rajongókat valószínűleg nem tud szerezni az újjáalakult, majd rapid módon feloszlott zenekar, de az egykori fanok azért örülhetnek ennek a tíz dalnak is. A csapatnak negyedszázada, 1983-ban jelent meg utoljára lemeze.

A zenekar igen nagy hatással volt jó néhány napjainkban is népszerű együttesre, így többek között a Rapture-re, a Horrorsra vagy a Klaxonsra, de a Bauhaus nélkül bizonyosan másképp szólna a Nine Inch Nails vagy a Jane's Addiction is.

A Bauhaus 1979-ben jelentette meg első, azóta kultikussá vált kislemezét, Bela Lugosi's Dead címmel. Első nagylemeze, az In the Flat Field a brit lista 72. helyéig jutott. 1983-ban jelenik meg a Burning from the Inside, ami után egyszerűen feloszlott a formáció.

Bauhausék a londoni Hammersmith Palais-ban tartották az utolsó koncertet. David J basszusgitáros hagyta el utoljára színpadot, és csak annyit mondott: Rest in peace (Nyugodj békében).

Neon Music

Bauhaus-koncert 2006-ban