Tiësto a Chemical Brothersszel versenyez

Vágólapra másolva!
Grammy-díj-várományos lett Tiësto: Elements of Life című albumát a legjobb elektronikus/dance-album kategóriában jelölték a zenei élet egyik legismertebb díjkiosztóján. Többek között a Chemical Brothersszel versenyez az aranygramofonért.
Vágólapra másolva!

Egyebek mellett Tiësto múlt évben megjelent szerzői albumát, az Elements of Life-ot jelölték a zenei szakma egyik legnevesebb díjának számító Grammyre a legjobb elektronikus/dance-album kategóriában. A kategória többi jelöltje: Justice (), Shiny Toy Guns (We Are Pilots), LCD Soundsystem (Sound of Silver) és a Chemical Brothers (We Are The Night).

Tiësto albumából több mint hetvenkét ezer darabot adtak el csak az Egyesült Államokban, számos más országban arany- és platinalemez lett - így Magyarországon is. A holland dj tavaly világkörüli turnéra indult, olyan helyszíneket töltve meg zsúfolásig, mint a Los Angeles-i Sportaréna, vagy a Hammerstein Ballroom New Yorkban.

"Mindig arról álmodtam, hogy egyszer jelölnek a Grammyre. Több mint egy éve dolgozom ezen az albumon, és nagyon örülök a jelölésnek!" - nyilatkozta Tiësto. A mostani díjátadó az díjátadó történetének ötvenedik ilyen esemény lesz, február 10-én, Los Angelesben.

Tiësto roppant sikeres évet zár, ha most megkapja első Grammyjét, hiszen az idei Dj Mag-szavazáson Armin van Buuren mögött a második helyet érte el. Igaz, a voksolás nem volt mentes a botrányoktól: sokan a bookingirodák befolyását látják a lista alakulásán, illetve több jelöltet ki kellett zárni csalás miatt.

Tiëstót persze nem nagyon rázta meg az ügy, hiszen ő már korábban bizonyított. Az elmúlt három évben két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, előtte pedig zsinórban háromszor nyert.

Chemical Brothers - live

A sokadvirágzását élő Chemical Brothers az egyik legnépszerűbb brit elektronikus formáció manapság, akkora stadionokban koncertezik, mint egy rockzenekar. A duó egyébként már jól áll Grammy-díjakból, korábban kapott egyet a Block Rockin' Beatsért, a Galvanize-ért és a Push the Buttonért is.

party.[origo].hu

Tiësto feat. Bt