Nem csak Cha-Cha-Cha - csütörtökön nyit az új klub

Vágólapra másolva!
Hosszú várakozás után végre megnyitott az új Cha-Cha-Cha, a Bajcsy-Zsilinszky út 63. alatti pincében, a Skála Metró és a Nyugati tér tőszomszédságában. Bemutatjuk az új helyet és rendezvényeit, köztük a dj Supermannel, Nagával és Mangóval is csábító nyitóbulit, továbbá vázoljuk a legendás Cha-Cha-Cha-sztorit.
Vágólapra másolva!

A közönség várakozására jellemző, hogy már októberben suttogták a városban: heteken belül nyit az új Cha-Cha-Cha - és ez megismétlődött decemberben is. "Szilveszterkor a Csacsiban" - mondogatták a túlságosan jól értesültek, akik közül páran azt is tudni vélték, hol lesz a szórakozóhely, és persze jól mellé is trafáltak.

Korábban szó volt egy Budán nyitandó Cha-Cha-Cháról, de az ötlet elvérzett a helyi polgárság ellenállásán. "Buda akár be is zárhat" - mondta erre a csalódottan Tihanyi Attila, tulajdonos-üzletvezető.

Végül is január 17-én, azaz most csütörtökön nyit a Cha-Cha-Cha 12" Inch, a Bajcsy-Zsilinszky út 63. pincéjében, a Nyugati tér és a Skála Metró tőszomszédságában. "Szeretnénk túllépni a Kálvin téren bevált retrofílingen, de persze valamit meg is őriznénk a Kálvin téri hangulatból" - magyarázza Tihanyi Attila.

Az új, 433 négyzetméteres tér egyik helyiségébe a régi hely bútorai, és a szintén onnan ismerős "Buddha-szentély" is bekerül, sőt az egyik nemrég elhunyt törzsvendégről, Örsről is megemlékeznek fotókkal és egyéb relikviákkal.

A retróból a XXI. századba

"Egy igényes és igen artisztikus underground helyet akarunk, ahol nem azzal foglalkozunk, hogy vendégeink miként öltöznek, vágják-e a borászati szakkifejezéseket, és egyáltalán, mennyire követik a trendet. Abban vagyunk érdekeltek, hogy jól érezzék magukat nálunk, és ennek érdekében sem anyagi, sem szellemi erőforrásainkat nem kíméltük. A maximalizmusunk miatt csúszott hónapokig a nyitás is" - lelkesedik Tihanyi, miközben körbevezet a még szépülő klubban.

Ottjártunkkor már látszott, hogy az új Cha-Cha visszahozza a hetvenes évek szenzációját, a világító táncteret, persze huszonegyedik századi formában, mangalényekkel. Lesznek még impozáns lézerjátékkal - azaz táncoló alakokkal - megvilágított pultok, merész színek és több klubhelyiség (külön szivarszoba, koktélszoba, fogadótér, sörözősarkok).

Forrás: [origo]

Mangamellek

A pultok mögött viszont a Kálvin térről, a Margitszigetről és a nagy fesztiválok kihelyezett Cha-Cha-Cháiból ismerős személyzettel találkozhatunk. "Hálás vagyok nekik, mert legtöbbjük már fél éve nem dolgozik a szakmájában, kitart mellettünk, és várja, hogy megnyissunk" - érzékenyül el a tulaj. A bejáratnál egy moziportál fogadja a vendégeket, napi programmal és az aktuális dj-k neveivel.

A dj az isten

"A Csacsiban továbbra is dj az isten, elvégre Jézus feje fölött is a bakelitek tizenkét inches glóriája volt" - ennek fényében értelmezhető a sokrétű zenei program is. A nyári margitszigeti sikerek után Budapest egyik legrégebbi klubestje, a Naga-féle szerdai Ablak-a-Dubra is kitart a Cha-Cha mellett, mindjárt a hely első külföldi vendégét, Alison Markst, a brit Dessous dj-jét prezentálva.

Forrás: [origo]

Moziportál

A csütörtöki "diszkórobbanás" is átkerül a korábbi repertoárból, dj Dizko Trabant és 4533 vezényletével, a péntek este pedig továbbra is Superman és Mango rezidenciája, akik vidéki lemezlovasokat is meghívnak táncmulatságaikra. Kedden pedig kisérleti hiphop lesz a menü.

A csütörtöki nyitóbuli azonban különleges és a mindenféle pletykákkal ellentétben teljesen ingyenes lesz, hiszen föllép a hazai underground dj-k krémje, köztük Superman, Naga, Beta, Mango, Infragandhi és Izil. A megnyitón, miként a többi estén, maximum négyszáz embert engednek be. "Ezt remélhetőleg a kiszorulók is megértik, mert ha ők lennének bent, ők is jobban örülnének, ha kényelmesen bulizhatnának" - hangzik az indoklás.