Újra magyar az angol csúcson

Vágólapra másolva!
A sikeres magyar producer, Jay Lumen nemzetközi duplaalbummal jelentkezik, melyet az angol Baroque Records jelentet meg. A koncepció: bemutatni, hol találkozik a dj és a producer. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A dupla nagylemez a 2007-ben indult Baroque Elements sorozat második megjelenésa lesz, így Jay Lumen is csatlakozik azon nemzetközi művészek illusztris csoportjához, akik szerzőialbum-sorozat vagy mixlemezsorozat valamely darabjűnak elkészítésére kaptak felkérést egy jó nevű kiadótól.

A Baroque Records célja a szériával, hogy megmutassa, hol találkozik a dj és a producer. Ennek megfelelően az album első cédéjén Jay legfrissebb, eddig még nem hallott saját szerzeményei és újraértelmezései kaptak helyet, egybemixelve. A második lemezen pedig külön-külön - vagyis dj-barát kiszerelésben - is meghallgathatjuk a dalokat, illetve a mixek eredetijeit.

"Több mint fél éven keresztül készítettem a lemezt. Igyekeztem megtalálni az egyensúlyt egy szerzői album és egy mixlemez között, és tulajdonképpen majdnem minden stílust ötvöztem benne, amely jelenleg foglalkoztat" - mondta Jay.

A kiadványról elsőként kimásolt Ultra című szám kislemeze az összes jelentősebb online boltban a toplistákon szerepelt, és az előzetes visszajelzések alapján a nagylemez is óriási érdeklődésre tart számot.

Olyannyira, hogy a nemzetközi promóciós megjelenéseket listázó brit Plastic Music Charton az album promóverziója a tizenegyedik helyen startolt, olyan neveket maga mögé utasítva, mint a The Orb vagy Martin Solveig.

Housemusic.hu


http://www.youtube.com/v/BrmEypoqcR4&rel=1

Darin Epsilon épp Jay Lumen trackjét játssza