Újra lesz kijárat Szerbiában

Vágólapra másolva!
A héten nyilvánosságra hozták a legnagyobb fesztiválnak tartott szerbiai Exit időpontját. Idén nyáron újra három napon keresztül lehet majd partyzni a szerbiai Petrovaradin erődítményben.
Vágólapra másolva!

Idén novemberben az újvidéki Exit nyerte a legjobb európai fesztiválnak járó Yourope Díjat a UK Festival Awards 2007 gálán. Danny Tenaglia, John Digweed, Eric Prydz, James Zabiela és Nic Fanciulli szerint ez egyenesen a "világ legjobb fesztiválja" az erődítményes őrület.

Ivan Milivojev, amikor átvette a díjat azt nyilatkozta: "Már arra is nagyon büszkék voltunk, hogy jelöltek a díjra - azt viszont egy percig sem gondoltuk, hogy nyerhetünk is. Nagyon meg vagyunk lepve, és egyúttal nagyon hálásak is vagyunk minden egyes szavazatért és a britek támogatásáért"

Az első rendezvény (1999-ben) egy diákkezdeményezésből alakult ki, melynek célja a Milosevics-rezsim elleni tiltakozás volt.

A szervezők eredeti célja azóta változott egy kicsit és inkább arra hajtanak, hogy összehozzák a volt Jugoszlávia területén és azon túl élő embereket, ezzel is hozzájárulva a multikulturális Európához.

Ez annyira jól sikerült, hogy múlt évben például csak Nagy-Britanniából több mint tízezren zarándokoltak el bulizni egy nagyot.

2008-ban július tizedikén nyitja meg kapuit a fesztivál, s július 13-ig tart. A fellépőkről áprilisra ígértek tájékoztatást a szervezők.

Negyedszáz partyhelyszínt ígérnek; a Dance Aréna sokak szerint a legjobb az egész világon.

party.[origo].hu

http://www.youtube.com/v/x8ygsIfDkBw&rel=1

Danny Tenaglia az Exiten