Angol dj az arab bíróság előtt

Vágólapra másolva!
Grooveridert, az ismert drumandbass dj-t még a múlt év végén tartóztatták le Dubai repülőtéren, mert csomagja átvizsgálásakor két gramm marihuannát találtak a táskájában.
Vágólapra másolva!

A dubai elsőfokú bíróság vasárnap (az Emirátusban, csak a péntek a munkaszüneti nap) hallgatta meg Grooveridert, akit drogbirtoklással vádolnak.

A drumandbas dj-t még november 23-án tartóztatták le a dubai repülőtéren, mert táskája átvizsgálásakor 2,1 gramm cannabist találtak. Ha ez nem lenne elég a bőröndben pornográf dvd-k is voltak, amelyek szintén tilos dolognak számítanak az arab államban.

A dj előző éjszaka Dubai egyik legelőkelőbb klubjában lépett fel. A bíróságnak azt mondta, hogy rendszeresen szed gyógyszereket, ezt a vizeletvizsgálat is megerősítette, de nem tudja hogyan került a drog a bőröndjébe.

A bíróság újabb meghallgatást rendelt el az ügyebn február 5-én. Amennyiben bűnösnek találják Grooveridert, akár négy év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

A brit konzul azt mondja, minden segítséget megadnak a BBC-nél is dolgozó dj-nek hogy tisztázhassa magát a vádak alól.

Grooverider még a nyolcvanas évek közepén csöppent bele a zeneiparba, az első illegál-partyk és kalózrádiós dj-zések után szép lassan a drumandbass-szcéna egyik legismertebb dj-je lett. A most negyven éves dj-t mára már a stílus egyik nagy öregjeként emlegetik. Budapesten is játszott már, egyesek például még mindig szívesen emlegetik a 2001-es súlyos szigetes szettet.

party.[origo].hu

http://www.youtube.com/v/0u-9WRzKR0Y&rel=1

Sodró lendület