Idén már jöhet az új Depeche Mode

Vágólapra másolva!
Egyes hírek szerint az idén új nagylemezzel készül a Depeche Mode, az új új Autechre-albumot pedig már most lehet tesztelni mp3-formátumban. Az Ld50.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalosan úgy hírlik az új Depeche Mode nagylemez még idén elkészülhet. Persze most, az év legelején ezt nem olyan nehéz elképzelni, ráadásul a hírbe hozott, november végi dátum jó messze van még.

A depeche-mode.com szerint a banda márciusban vonul a stúdióba, hogy a főleg Martin Gore és Sie Medway-Smith (Erasure, Client, Depeche Mode) által írt dalokon dolgozzanak. Kora ősszel tervezik bejelenteni az albumot kísérő világkörüli turné pontos állomásait, de arra számítani lehet, hogy 2009 előtt nem indul be a gépezet.

Az Autechre új albuma, a Quaristice egy hónappal a cd-s megjelenés előtt, mp3 formátumban is beszerezhető a bleep.com weboldalon keresztül. Minden trackhez a Designers Republic készített kísérő illusztrációt. A lemez több változatban is piacra kerül.

A hagyományos, egylemezes mellett ugyanis lesz egy dupla verzió. Igaz, ezt már az előrendelési fázisban szétkapkodták. Nem csoda, hiszen csak ezer példányban állították elő.

Az EBM-electro színtér cukisága, Ayria már harrmadik nagylemezén (Hearts For Bulltes) dolgozik, Sebastian R. Komorral (Icon Of Coil, Zombie Girl), aki a producerkedést vállalta el jó szokása szerint. Ám előtte sor kerül még egy EP-re, The Gun Song címmel, amire már leadhatók a rendelések az Alfa Matrixnál.

A tízszámos EP-ről annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy a címadó, valamint a Six Seconds című szerzemény mellé Daniel Bressanutti (Front 242), a Spetsnaz, Claus Larsen (Leaether Strip), David Carretta, az Anglespit, az Essence Of Mind, a Headscan, valamint Standeg (ex-Haujobb) készítették a remixeket.

Autechre: Basscadet

Ophelia Dax, a Jesus On Extasy billentyűse, Leandra néven szólóprojektet indított. Az első, tizenegy számos album Metamorphine címmel jelenik meg az E-Wave (a Drakkar alá tartozó kiadó) segítségével. A hangsúlyt persze a billentyűk kapják, a munka állítólag úgy szól, mint Björk és Tori Amos goth-ötvözete.

Magne Furuholmen, egykori A-ha-tag egy igazán különleges anyaggal lepte meg rajongóit, nem éppen szokványos tálalásban. Háromszáz példányban hozta csak ki új lemezének - A Dot Of Black In The Blue Of Your Bliss - sepciális, 11" bakelit változatát. A borítón az ő festménye látható, ráadásul mindegyiket dedikálta. A háromszáz borító egy nagy festmény egy-egy darabkája, a teljes képet a csomagban található poszteren lehet megnézni.

Magne F - A Dot Of Black In The Blue Of Your Bliss

Darabja száz euro volt, csak a művész honlapjáról lehetett megrendelni, mégis két nap alatt elkelt az összes. A hat új track viszont letölthető a myspace lapjáról, igaz, nem a legjobb minőségben.

Március 21-én Clan Of Xymox koncert-dvd jelenik meg a Pandaimonium gondozásában, Visible címmel. A tartalom javarészt koncertvideókból és klipekből áll. Az első ötezer példány duplalemezes lesz. Ezen az extra korongon a 2006-os M'era Lunás fellépés tekinthető meg (részleteiben), valamint egy exkluzív interjú Ronny Mooringsszal.

Ld50.hu