Jönnek a technoszexuálisok

Vágólapra másolva!
Egy kis szex, némi electro, nyakon öntve nagy mennyiségű technóval, máris kész a Mount Sims hangzás. A Madonna remixelésben is jeleskedő dj-producer a Lolliopop meghívására érkezik pénteken az A38-ra.
Vágólapra másolva!

Hazánkba látogat pénteken Matt Sims és csapata, azaz Mount Sims. A punk és new wave kalandozás után 1999-ben Los Angelesbe költözött összehozni egy albumot, immáron az elektró megszállottjaként.

2001-ben a lemez készen is állt, már csak egy kiadó kellett. Mattet, a zenéitől teljesen elalélt müncheni dj-producer Hell vette szárnyai alá, és le is szerződtette saját kiadója, az International DeeJay Gigolo legénységébe, többek között Miss Kittin, Vitalic, Fischerspooner, Terrence Fixmer mellé.

2002-ben kijött az album Ultra Sex címmel. A a recept a következő volt: végy egy kis szexet, technot meg egy csipet electrot és kész is a sexual-tech.

Az album olyannyira jót szólt, hogy az amerikai jogokra le is csapott az Emperor Norton ( a kiadó többek között Miss Kittin & The Hacker, Codec & Flexor és Ladytron lemezeket is jegyez) lemezcég és az album tengeren túli kiadását követően Sims-et elindította egy elég provikatív színpadi show-val egybekötött Ultra Sex turnéra.

Mindezek után Matt visszatért a stúdióba és egy kis Madonna remixelés mellett (Nobody Knows Me, Nothing Fails) és Sofia Coppola Elveszett jelentés (Lost in Translation) című filmjéhez készített betétdal után 2004-ben már jött is a következő lemez a Wild Light.

A jól bevált elektronika mellé simán befért még egy kis instrumentalitás, olyan művészek mint például David J (Bauhaus / Love and Rockets) vagy Roger Manning (Beck / Air) és már durrant is a második, kicsit sötétebb hangzású lemez.

Ezt az albumot is hosszú turné követte, de ezúttal egy négy tagú banda is Mat-tel tartott. Az ötlet annyira bevállt, hogy most pénteken sem lesz másként a partyn. 2006 nyarán Berlinbe költözött. Napjait mostanában dj-zéssel és egy újabb album felvételével tölti, nem kisebb nevek közreműködésével mint Randy, Jackson And His Computer Band és Adam Sky.

Az And All The Happy Endings! címen megjelenő album Matt ígérete szerint különleges világokba kalauzolja majd a hallgatót, a magyar közönség pedig már meg is kapja a kóstolót.

Mount Sims: Yellow Lines

Berlinből érkezik még erre az estére az egykori Electric Pop cd-sorozat megálmodója, kivitelezője Bomb Boutique, aki immáron harmadszorra pakolja majd a lemezeket városunkban.

party.[origo].hu