Jótékonykodó bestiák

Vágólapra másolva!
Adam Yauch, a Beastie Boys egyik tagja filmes vállalkozásával azokat a független filmeseket segítené, akik pénzhiány miatt kénytelen voltak leállni a forgatással. A zenekar jótékony tevékenysége nem áll meg itt, márciusban egy jótékonysági gála fővédnökeként is találkozhatunk a három New York-i rapperrel.
Vágólapra másolva!

A filmbizniszben próbál szerencsét Adam Yauch, a Beastie Boys egyik tagja. A rapper független filmterjesztő vállalkozásba kezd frissen gründolt, Oscillioscope Pictures nevű cégével. Üzlettársa Dan Beger, illetve David Fenkel lesz, akik az Awesome! I F**in' Shot That című Beastie Boys-dokumentumfilm készítésében is részt vettek.

A New York-i székhelyű vállalkozás félbemaradt alkotások befejezéséhez és terjesztéséhez nyújt anyagi segítséget, illetve filmeket vásárol amerikai fesztiválokon való bemutatásra.

És ha ez nem lenne elég, még egy jótékonysági rendezvény húzóneve is lesz a zenekar. Egy márciusban tartandó New York-i rendezvényen, a Music Has Poweren lép majd föl a trió, hogy pénzt gyűjtsön egy zeneterápiával foglalkozó szervezet számára.

A koncertre a Terminal 5-ben kerül sor március negyedikén, és az est házigazdája Moby lesz. Az utóbbi időben új albumának reklámozásával foglalkozó elektrosztár a zeneterápiával foglalkozó Institute for Music and Neurologic Function (IMNF) elnökségének is tagja.

Olyan sztárok álltak már eddig a kezdeményezés mellé, mint Chris Martin, Gwyneth Paltrow, Dustin Hoffman és Rufus Wainwright.

party.[origo].hu

Beastie Boys: Sabotage