Huszonötmillió a Halálsorért

Vágólapra másolva!
A Warner Music kiadó huszonötmillió dollárt ajánlott a csődbe ment Death Row rapkiadóért és az összes zenei jogért. A "Halálsor" olyan rapperek otthona volt, mint Snoop Dogg, Tupac és persze az alapító Dr Dre.
Vágólapra másolva!

A már régen csődközeli helyzetben lavírozó Death Row rapkiadó már többször próbálta elkerülni a teljes végelszámolást. Most a Warner Music huszonötmillió dollárt ajánlott föl, hogy átvegye a label összes jogát, beleértve a hangfelvételeket, a videoklipeket, de még a masterszalagokat is.

A Death Row kiadó olyan neveket adott ki, mint Snoop, Dr Dre, Tupac, így természetesen a Warner a kiadói jogokat is megvenné.

A tulajdonos Marion Suge Knight felkérte az amerikai csődbíróságot, hogy hagyja jóvá ezt az "aukciót" február 26-án, hiszen a helyi törvények szerint az ajánlat csakis így lehet legális.

Aki a Warner után tesz majd ajánlatot, annak legalább egymillióval többet kell ígérnie, hogy játékban maradjon.

A Death Row azután ment csődbe, hogy a cégvezető Suge többször börtönbe került, és a cég irányítása nélkül képtelen volt működni.

A Dr Dre által alapított kiadó a kilencvenes évek elején élte első virágkorát. Dre itt adta első maxiját, a Deep Cover-t, melyen közreműködött egy akkor kezdőnek számító rapper: Snoop Doggy Dogg.

1996-ban, miután a Death Row Records Tupackel írt alá szerződést, Dre elhagyta a kiadót. Ennek oka állítása szerint az volt, hogy üzlettársa manipulált a bevételekkel.

party.[origo].hu

Tupac: Ghetto Gospel