Csiribi-csiribá - egy csésze életerő

Vágólapra másolva!
Zajlik az élet a hazai partyélet két meghatározó brigádjának háza táján. A Hairy egy hónapja újraindított Ablak-A-Dubra partysorozata szerdán külföldi vendéget fogad, a Chi Recordings február elején megjelentette a tizenegyedik válogatáslemez, művészei közül pedig Amb és Fine Cut Bodies is újabb kiadványokkal jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A heti rendszerességgel futó AAD mai buliján a svájci származású Raphaël Rippertont látja vendégül. A Lazy Fat People tagja 1993-ban kezdett dj-zni, emellett játszott a Soul Merge és Reasons nevű bandákban, az egyikkel még a Diesel U zenei díját is megnyerte 2003-ban. Saját lemezkiadót indított (Perspectiv), és az elmúlt évek során remixek sorát készítette el.

A szerzőtársával, Mirko Locóval közös projektje (Lazy Fat People) a James Holden igazgatta Border Community, a Mathew Johnson-közeli Wagon Repair, illetve mostanság a Carl Craig tulajdonában lévő Planet E kiadónál jelentetett meg zenéket.

Ripperton szólóban a Connaisseur, Crosstown Rebels, a Num és a Liebedetail kiadónál adott ki zenéket. Emellett a remixelést sem hanyagolja, a Laurent Garnier-féle Controlling the House és Beanfield alkotta Tides újragondolása a legismertebb ilyen munkája. A remixeltek listája hosszú, többek között Xela Saitta, Robert Babicz, Sven Weisemann is szerepel rajta.

Bizonyítandó, hogy - a Lazy Fat People fantázianév dacára - emberünk se nem lusta, se nem kövér, ellenben szorgos és elfoglalt, szerda este a Cha-Cha-Chában is beáll a pult mögé.

Cup of Chi és egyéb újdonságok

A Cup of Chi válogatássorozat tizenegyedik darabja nem hoz szégyent az eddigi epizódok stíluskavalkádjára. A háromszámos EP-t összesen öt hazai előadó készítette el: a dubstepes DST-t a kísérleti elektronikában utazó Bitlab netlabelhez tartozó Cooler követi, az utolsó szám pedig a szintén experimentál-zenéket készítő Asthring, Franklin Deluxe és NoeNoe közös munkája.

A Chi Recordings egyébként éppen a napokban, Valentin-napon hozta ki Amb Squirrel című EP-jének első részét. A dupla kislemez egyenként három, összesen hat számot tartalmaz.

Amb új kétszámos EP-je (Minifunk / Picker) március 10-én jelenik meg az EQ Grey ausztrál kiadónál, amely leginkább a legendás Balance szériájáról híresült el. A sorozathoz olyan nevek köthetők, mint Lee Burridge, James Holden, John Digweed, Chris Lake, Phil K és Meat Katie.

Az előadó Myspace-oldalán már bele lehet hallgatni Elite Force Peyote Road című számának Amb-remixébe, melynek hivatalos megjelenésére májusig kell várni. Fine Cut Bodies éppen Elite Force Ghetto Fabulous-ának house-átértelmezését készíti, mielőtt nekilátna a Bëlga Kavboj, illetve Péterfy Bori (ex-Amorf Ördögök) Hello Modern Design című számának.

Saját megjelenésére március elejéig kell várni, ugyanis akkor jelenik meg Huncut hacuka névre hallgató house-EP-je, melyet már olyan neves formációk és dj-k játszanak, mint a Simian Mobile Disco és Peter Kruder.

Ripperton: Long Distance

party.[origo].hu