Teljes a fehér sztárok listája

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a budapesti Sensation White party sztárfellépőinek nevét. A korábban bejelentett Sebastian Ingrosso és Fedde Le Grand mellett biztosan eljön Paul Oakenfold, Sander Kleinenberg és Mauro Picotto is, így bízvást feltételezhető, hogy hatalmas party lesz májusban, a Papp László Sportarénában.
Vágólapra másolva!

A Sensation White partyszéria 2000-ben indult útjára Hollandiából. Idén először valódi turnéra indul a megaparty: márciusban Chile, áprilisban Belgium, májusban Magyarország és Csehország, júniusban pedig Lettország és Oroszország kerül sorra. Nálunk idén tavasszal, május 3-án lesz átélhető a Budapest Sportarénában a nem mindennapi látványosság: csupa fehérbe öltözött táncoló egy hatalmas arénában.

Fedde le Grand, a Put Your Hands up for Detroit, a Creeps és számos jól ismert nagy sláger alkotója korábban már játszott Magyarországon. Rutinos fellépője a Sensation White-nak, hiszen a múlt évben Amszterdamban, negyvenezres tömeg előtt már bizonyított. Ingrosso sem akárki: a stockholmi srác a Cream partyk visszatérő vendége, Armin van Buuren és Tiësto mindennapi "játszópajtása".

Május 3-án Budapesten lesz a világhírű Paul Oakenfold debütálása a világ vezető partyján, a Sensation White-on. Oakenfold az ezredforduló környékén roppant fontos, John Digweedéhez mérhető szerepet játszott a modern klubkultúra kialakulásában. Zenéivel világmárkák reklámjaiban és hollywoodi kasszasikerekben találkozhatunk.

A kétszeres Grammy-jelölt Paul Oakenfoldnak tavaly sűrű éve volt: egy dokumentum-DVD kiadásával (Paul Oakenfold 24:7) és a régóta várt Greatest Hits válogatásának elkészítésével volt elfoglalva, amit egy nagy amerikai turné követett.

A holland Sander Kleinenberg neve egészen fiatal korában ismert lett. Producerként egy sor száma klubhimnusszá vált, így a '96-os Y.D.W.(You Do Me Wrong) vagy a 2000-es év slágere, a My Lexicon. Az új évezredből elsősorban a The Fruit-ra vagy a This is Miami-ra emlékezhetünk.

Mások mellett Justin Timberlake és Janet Jackson könyörgött neki remixek készítéséért, de feldolgozott már Röyksopp- és Mylo-dalokat is. Saját kiadójánál, a Little Mountain Recordingsnál saját szerzeményei mellett többek közt Steve Porter és Matthew Dekay felvételeit adta ki.

Dj-ként olyan sikersorozatok mixelésére kérték fel, mint a Global Underground Nubreed szériája vagy az Everybody válogatás a Renaissance-nál. Tavaly kiadott This is Sander Kleinenberg című duplalemezes mixcédéje, amelyen "a legérdekesebb, előremutató, funky, szexi elektronikus tánczenéket" válogatta össze, hatalmas siker lett. Az első dj, aki DVD-ről kever, és folyamatosan fejleszti a DVDJ-zés technikai hátterét.

Mauro Picotto a nyolcvanas évek közepétől dj-zik. Többször nyert dj-világbajnokságot, majd érdeklődése a produceri munka felé fordult. A kilencvenes évektől ad ki saját kislemezeket - Komodo, Iguana, Pulsar -, majd 2003 nyarán debütált Alchemynevű kiadójával. A következő év nyarán elindította Meganite partyszériáját Ibizán, amellyel aztán végigturnézta az egész világot.

A hazai színeket Hamvai PG és Bárány Attila képviseli majd a Sensation White-on.

Sander Kleinenberg - This is Sensation (SensationAnthem 2006)

party.[origo].hu