Vágólapra másolva!
Új albummegjelenésekkel tér vissza számos underground elektronikus zenei előadó. Az örökké kísérletező multitalentum Scott Albert új, Celldweller nevű formációja többcédés remixalbummal, a világ első és második számú legdögösebb popdívái, a Ladytron és a Client pedig tavasszal nagylemezzel és maxival jelentkeznek. Az Ld50 cikke.
Vágólapra másolva!

A Ladytron negyedik stúdióalbuma, a Velocifero, júniusban várható. A lemez tizenhárom új dalt fog tartalmazni, a felvételeket pedig Párizsban rakják össze. A producerkedést a bandán kívül Alessandro Cortini (Nine Inch Nails) és Vicarious Bliss (Justice, dj Mehdi) vállalta magára.

Az új Accessory-album címe More Than Machinery lesz, ráadásul duplalemezes kiadásban kapható majd. Semmi nagy meglepetés nincs a lemezek kiosztásában: az elsőn a tizenegy számos album figyel, a másodikon pedig remixek, három új dal, illetve négy, eddig nem publikált szerzemény 1998-ból, a soha meg nem jelent Disabled Future címűről.

Masszív remixalbumot szállít le a Celldweller, vagyis Scott Albert, akiről igazán példát vehetne sok zenész, annyira ügyesen megél abból, hogy filmeknek és videojátékoknak adja el jobb számait. Rengeteg alteregó alatt működött már sikeresen: Circle of Dust, Klayton, Argyle Park, Angeldust, Klank.

Ezúttal az általa meghirdetett remixverseny legjobbjainak ad lehetőséget, A Take It And Break It Volume 1 és 2 összesen öt lemezen terül el, mintegy hetven sávval, pedig csak két dal szolgált alapul. Ez elég rémisztőnek hangzik, bár a drum'n'bass-techno-indusztriál-hardrock ívet figyelembe véve a műfaji sokszínűség szinte garantáltnak mondható.

Ez csak az első részre jellemző, melyen a Own Little World remixei találhatók - összesen két lemezen. A kettes már háromlemezes, azon belül már az electro-indusztriálhoz közeli produkciók is szerepelnek, például Sebastian R. Komor vagy Ayria, de ide került a Razed in Black is. A kiadvány március második napjától kapható.

Remixalbummal jelentkezik a második leghűvösebb electropop-csajformáció, a Client (az első a Ladytron). A szimplán Untitled Remix címmel ellátott albumra többek között Douglas McCarthy és a Die Krupps is készített remixet. Megjelenés április nyolcadikán.

Client: Drive

A Strand új énekesnővel (Laura McQuaig) és új billentyűssel (Elias Lewter) készíti el új albumát. Destroyers of That Which Is Destroyed and Rulers of that Which Is Not Destroyed a címe és májusban jelenik meg a tervek szerint.

Koncert-DVD-vel áll elő a Clash még idén tavasszal. A címe The Clash Live: Revolution Rock, a tartalma pedig főleg ritka, régi felvételekből áll majd. Ha jól vettük ki, huszonkét (!) koncert anyagát lehet megtekinteni 1977-től 1983-ig bezárólag. Ezenkívül két, 1981-ben megesett interjú is felkerül a korongra.

Szinte alig telt el idő a Les Fleurs Du Mal megjelenése óta, máris itt az új Sopor Aeternus-album, a Sanatorium Altrosa. A tracklist része (az új dalokon túl, persze) lesz a Consider This: The True Meaning of Love, a La Mort d'Arthur, valamint a Les Fleurs Du Mal instrumentális változata, illetve a Shave If You Love Me remixe. Az album két változatban jelenik meg, és mindkettőt csak 999 példányban nyomják ki.

Ld50.hu

Ladytron: DestroyEverything You Touch