Pincér a gáton

Vágólapra másolva!
A forradalmi márciust Luke Fair, a kanadai dance-szcéna híres funkys, teches, eklektikus house-muzsikája vezeti be, a szombati Dokk Progression keretében. Emberünket John Digweed és Sasha vette maga mellé turnézni, nem érdemes tehát megkérdőjelezni a szakértelmét.
Vágólapra másolva!

Luke Fair Toronto legendás, az ezredfordulón bezárt éjszakai klubjában, az Industryban kezdte karrierjét - pikolófiúként. Munka közben zenei ízlését pedig nem kisebb dj-k formálták, mint a hétvégéken fellépő Derrick Carter, David Morales, Roger Sanchez és Cevin Fisher.

Négy hónapon belül a klub világosító- és hangmérnökévé léptették elő, majd a tulaj felkérte a szombat esti paryik warm-up-dj-jének. Boldogan vállalta a felkérést, és a klub bezárásáig látta el feladatát.

Átszerződött Toronto egy másik klubjába, aztán produceri munkájába feketett mind több energiát - e korai években többek közt John Digweed, a Primal Scream, Tom Middleton és Danny Howells volt rá nagy hatással. Utóbbi pár éve a legígéretesebb tehetségnek titulálta a DJ Mag hasábjain.

Stílusokat átfogó munkái, mint a nevezetes U2-remixe (Silver & Gold), hamar a legjobb dj-k lemeztáskáiba kerültek. Annak idején Digweednek és a Deep Dishnek postázta el élete első promóját, előbbinek pedig annyira bejött, hogy nem sokat teketóriázva le is szerződtette Bedrock nevű kiadójához.

Azóta dübörög a srác karrierje, zenéit pedig David Morales, a Plump Dj's, Sasha és Pete Tong is szívesen pörgetik. 2005 júniusában ő állította össze a Bedrock méltán elhíresült OS sorozatának harmadik darabját: klasszikus elektro, csípős funk és old school house, zongorszólókkal tarkítva.

A tavalyi év egyik kiemelkedő sikerét, a Balance 011-et mixelő Luke Fair a tavaly novemberi Maydayen játszott először hazánkban. "Funky-techy-groovy" alapokra épülő eklektikus house-szettje ismétlésért kiáltott, és szerencsére nem kellett sokat várni az újrázásra. A kanadai lemezlovas szombaton ismét Budapestre érkezik, hogy a Hajógyári-szigeti Dokkban bemutassa lemeztáskájának színe-javát. A magyar színeket Sur-prise és Chriss képviseli.

party.[origo].hu

Luke Fair fellépése New York-ban