Emberek állatokkal

Vágólapra másolva!
Az idén tizenötéves Sonar fesztivál szervezői nyilvánosságra hozták a 2008-ban már biztos fellépők első listáját. A háromnapos nyári fesztivál két mottója a "female factor" és a "hybridism", melynek során idén inkább a női előadókra és az elektronikus zenei alstílusok közötti fúziókra koncentrálnak. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A szervezők nem bízták a véletlenre a hibrid-érzés terjesztését, a fesztivál reklámjain ugyanis emberfejű állatok (polip, kutya) láthatóak. A cél persze az volt, hogy ezzel és a fellépők kiválasztásával is rávilágítsanak a zenei stílusok egyre nagyobb keveredésére.

Ennek jegyében itt lesz a francia elektro-house új üdvöskéinek számító Justice, valamint a török származású angol remixer és mash-up specialista, Erol Alkan is dj-zni fog. Rajtuk kívül igen illusztris a névsor, a Diplo az Antipop Consortium, Spank Rock és a Boys Noize is koncertet ad.

A női faktor könnyebben értelmezhető, igényes zenében nem lesz hiány. A Goldfrapp, Roisin Murphy és Camille fellépése egyaránt a nőiesebb vonalat erősíti, akik pedig keményebb ütemekre vágynak, azoknak ott lesz Miss Kittin és Kid Sister.

A katalán fővárosba nemcsak a női és a hibrid kategória előadói látogatnak el június 19. és 21. között. Ott lesz a house legendás atyja, Frankie Knuckles, a többször nálunk járt Jimpster, a hamarosan a Privébe érkező Milton Jackson.

Külön érdekességnek tűnik az "X-102 discovers the rings of Saturn" fantázianevű projekt, melyben Jeff Mills újra összeáll régi társával Mike Banks-szel, hogy elvarázsolják a közönséget.

Saját műsorral jelentkezik a BBC Radio 1, melynek programját a hírneves rádiós, Mary Anne Hobbs állítja össze. Ezen kívül olyan neves kiadók is, mint az Ed Banger Records, a Freerange vagy a Ninja Tune hozzák el saját művészeiket.

Housemusic.hu



Justice: DVNO