Laza, szexi, forró és minden egyéb

Vágólapra másolva!
A május harmadikán hazánkban először megrendezendő Sensation White partyn két magyar dj is ott lesz az illusztris sztárok között. A külföldiek után Hamvai PG portéjával folytatjuk a fehér megaparty fellépőinek bemutatását.
Vágólapra másolva!

Hamvai PG a szórakoztatóiparral tizenkét éves korában, egyszerű diszkólátogatóként került kapcsolatba. Eleinte szórólapterjesztőként kezdett dolgozni egy cégnél, melynek vasárnapi ifjúsági rendezvényein mélyült el érdeklődése a zene és a dj-zés iránt.

Egy 1994 szilveszteri céges házibulin állt először lemezjátszók mögé, majd a következő év tavaszán Bárány Attila - látva érdeklődését a dj-szakma iránt - megkérdezte, hogy szeretne-e vele dolgozni. Ekkor tanult meg autodidakta módon mixelni.

Innentől kezdve számíthatjuk első munkáit lemezlovasként - Bárány Attilával hétvégente több szórakozóhelyen rezidens dj-ként zenélt. 1996 volt a fordulópont, ekkortól ugyanis már önállóan, dj Gömbi néven kereste a kenyerét.

Napjainkig az ország majdnem mindegyik meghatározó klubjában zenélt. Palace, E-Play, Underground Café, Átrium Music Club, Dokk, Bed, Home, Face, Café Del Rio, Moulin Rouge - és még lehetne folytatni a sort. Több helyen felfigyeltek munkájára (valamint százharminc kilogrammos termetére), exkluzív szerződést ajánlva neki.

Az ezredforduló tájékán vette fel a Hamvai PG nevet, és ekkoriban született meg a 69 Party ötlete is, amelyet három barátjával indított el. Ezeken a bulikon először hárman négy lemezjátszóról zenéltek, majd ketten Bárány Attilával. A tizedik 69 partyra kibocsátott promócédére felkerült zenéket Hamvai PG válogatta és mixelte.

Az Újabb állomás a Bed Club volt, ahol házigazdaként két vendégével együtt hat lemezjátszóról szórakoztatta a közönséget. Amikor a szórakozóhely leégett, és odaveszett az összes (majd' 1300 darab) bakelit lemeze, akkor kezdett el cédéről dj-zni.

A Remembers of 2002 Summer promócédé után végre megjelent első hivatalos mixlemeze, Welcome to the Bed címmel. Hamarosan következett második mixalbuma, a Hamvai P.G. 002 - I'm Your DJ, rajta első saját szerzeménye, a Nightworkzzel közösen készített Disharm Piano.

Ezen kívül megjelent egy általa készített mixalbum a Flyerz ingyenes programmagazin mellékleteként is, Cool Sexy Hot & More címmel. Hazánkban még ekkora példányszámban semmilyen cédé nem jelent meg - száznegyvenezret nyomtak belőle. Annyira sikeres volt a kiadás, hogy a második részét is ő készítette, Flynightz címmel.

Negyedik mixlemezea CLS kiadó gondozásában megjelenő D.I.S.C.O. volt, amit országos turné követett, hatalmas sikerrel. Utoljára 2006 augusztusában, a Café Del Rio ötödik születésnapjára kevert egy lemeznyit.

A Roxy rádió megkeresésére már az éterben is pörgette kedvenc zenéit, manapság pedig a Rádió 1-en futó Disco*s Hit műsort vezeti. Emellett a televízióban is szerepet kapott már egy fitneszműsorban, kedvenc slágereit játszva.

Három éve Hauber Zsolt (ex-Bonanza Banzai) azzal kereste meg, hogy írjanak együtt zenét. Ennek első eredménye A vágy kapuja, amely maxi formában látott napvilágot. Az együttműködés gyümölcsöző volt, a folytatás (A világ végén ) sem váratott sokat magára.

Eközben Karányi Danival közös szerzeménye, a Welcome to the Light is megszületett. Sorra tesz eleget a remix-felkéréseknek Vekonyz-vel, olyan együttesek dalainak újragondolását készítve el, mint a Fresh, Gaabriel, Chip, Emilio, Náksi & Brunner, Shane 54 és Karányi.

Idén januárban jelent meg legújabb dala, a The FlameMakers duóval közösen készített Summer Vibe című klubsláger. Mindezeket hallva nem véletlen, hogy a Magyar Lemezlovas Egyesület, a hazai lemezlovas szakma 2003 óta működő hivatalos érdekvédelmi szervezete 2008 januárjában az Év Dj-je díjat Hamvai PG-nek ítélte oda.

party.[origo].hu

Hamvai P.G.