Vágólapra másolva!
A Soul Jazz Records munkáját dicséri az a hiánypótló válogatás, amelyen az Egyesült Királyság mc-kultúráját mutatják be. Duplacédés kiadásban élvezhető a ceremóniamesterek huszonöt évének átfogó története, a kezdetektől napjainkig.
Vágólapra másolva!

Az An England Story: The Culture of the MC in the UK 1983-2008 (Egy angliai történet: az mc-kultúra az Egyesült Királyságban 1983-2008) az említett korszak minden stílusát felöleli. Dancehall, dubstep, grime, garage, hiphop, jungle - hogy csak a legismertebbeket említsük.

A válogatás az mc-zés legnagyobb neveit vonultatja fel. Olyan oldschool szövegelők kaptak helyet a válogatáson, mint Papa Levi, Smiley Culture és Tippa Irie, vagy az öreg jungle-mc-k java, így General Levy, Navigator és Tenor Fly.

Az újvonalasnak számító előadók sem hiányoznak. A grime- és dubstep-művészek közül Warrior Queen, Riko Dan, Wiley és Stush is szerepel, és természetesen ott vannak a hiphopszcéna mai zászlóvivői, jelesül a London Posse és Roots Manuva.

Az England Story bemutatja, hogy az 1983 óta eltelt huszonöt évben miként fejlődött organikus egésszé a szigetország mc-kultúrája. Pontos képet kapunk arról, miként sikerült a brit mc-knek magukba szívnia a jamaikai reggae-t és az amerikai hiphopot, nemcsak átvéve a kollégák mentalitását és stílusát, hanem hozzátéve saját egyéniségüket.

A dancehall-ütemek, az új szleng és az egyedien brit divat kialakulása mind hűen visszaadja azt a folyamatot, ahogyan ez a szubkultúra saját öntudatára ébredt. Ezt tanúsítják a duplacédén látható/hallható művészekkel készített interjúk, dalszövegek és fotók is.

party.[origo].hu

M-Beat ft. General Levy: Incredible