A vidék forradalma - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Az ország vízfejűsége évtizedek, sőt évszázadok óta megosztja és elmélyíti a város és vidék ellentétet. Ám a hétvégén igazán felpezsdül a partyélet országszerte, így aztán méltón lehet ünnepelni a forradalom százötvenedik évfordulóját, legyen az a nulladik, vagy akár a kétszázötvenedik kilométerkőnél.
Vágólapra másolva!

A kultúrák sokszínűségének megismerése érdekében a Tilos Kulturális Alapítvány koordinálása alatt One World Project néven egy egész éves programsorozat folyik, mely a Kultúrák Közti Párbeszéd Európai Éve 2008 hivatalos programjának kiemelt magyarországi projektje. A Tilos Rádió Worldparty sorozatának újabb állomása (a rendkívül sikeres Ausztrálparty után) pénteken a Közel-Kelet és az Iszlám.

Audiovizuális utazás Marokkótól Iránig, melynek keretében a Gödör Klubban este hat órától workshop keretében ismerkedhetünk meg a legnépszerűbb közel-keleti ütőhangszer, a derbukával, majd utána az Ezeregyéjszaka meséi-ből kapunk ízelítőt zenei aláfestéssel Velvet jóvoltából.

Majd a koncertek következnek, melyek az autentikus és modern arab zenétől kezdve (Khalifa Együttes) az ütőhangszeres bemutatón át (Al-Tabla Percussion Group) a marokkói etnodzsessz-fusion stílusig (Chalaban zenekar) az arab zene számos arcát megmutatják.

Ezen kívül a hastánc két fő stílusát, a törzsi és a klasszikus raqs sharqi mozdulatművészetét mutatják be. A koncertek után hajnalig tartó tánc veszi kezdetét a Tilos Rádió dj-inek változatos orientális tánczenéire.

Szamosi Peti, Maxim, Keyser, Adamsalman észak-afrikai és közel-keleti tánczenékkel, iráni és török funk- és modern arabelektro-fusion zenékkel kényeztetik hallójáratainkat és táncos lábainkat. Aki pedig lazításra vágyik, Amir és Toma jóvoltából arab és török chillout-zenére pöfékelheti az arab vízipipát

Ragga-ritmusok vízen, levegőben

A dobbasszus hívei igazán remek hétvége elé néznek, a Ninjabreakz szervezőcsapat jóvoltából: az ünnepelt angol breaktrió, az Aquasky mellett a Ragga Twins néven ismert két oldschool szövegláda is tiszteletét teszi a Petőfi Csarnokban szombaton.

Az Aquasky, azaz Dave Wallace, Kieron Bailey és Brent Newitt triója Anglia egyik legünnepeltebb klubformációja. Elképesztő zenei változatosság, hihetetlen produktivitás jellemzi a triót: vérbeli elektronikus tánczene, a lehető legeklektikusabb formában, a spektrum az élőben előadott latintól a brutálfunk-breakbeatig terjedt.

A Ragga Twins tagjainak mindegy, hogy reggae, jungle, vagy break, ők dumálnak megállás nélkül. A Destouche-tesók - Trevor aka Flinty Badman és David alias Deman Rockers - a nyolcanas években kezdték, Londonban. Unity nevű formációjukkal hamar nagy ismertségre tettek szert, a korszak meghatározó soundsystemeivel léptek föl, majd szóló-, pontosabban duókarrierbe kezdtek.

A srácok sohasem fordultak el a gyökereiktől (reggae, jungle), de nyitottak az új évezred zenei hatásai felé. A Ragga Twins tavaly már együtt dolgozott az Aquasky-jal, a közös munka eredménye a Let Me See Your Hands vagy a Ready For This lett. Idén még több közös megjelenés várható, melyekből biztosan kapunk ízelítőt március 15-én a Pecsában.

Ragga Twins: Hooligan 69

Sötét és fekete

A berlini testvérpár, Ali és Basti Schwarz, vagyis a Tiefschwarz formáció egyik fele ismét hazánkba érkezik szokásos évi látogatásuk alkalmával. Ez alkalommal Basti dj-szettjét hallhatják a szombati Nonsense Electric e heti rendezvényének látogatói.

Az 1996-ban alapított duó néhány évig dj-zett világszerte, majd producerkedésbe fogott. Néhány mixlemez, mint a Fabric 29, a 2006-os Time Warp hivatalos kiadványa, vagy a Misch Masch, melynek második cédéjére saját remixeik kerültek föl.

Amelyet nem is kevesett készítettek, köztük olyan nevek kérik föl őket, mint a Depeche Mode, az Underworld, Madonna, a Booka Shade vagy a M.A.N.D.Y. A Buick Projectnek (Nic Fanciulli alteregója) készített munkájukat Legjobb Remix kategóriában még Grammy-díjra is jelölték.

Tavaly ünneplendő tízéves fennállásukat, mint dj-k és producerek, egy különleges duplalemezes kiadvánnyal lepték meg rajongóikat. Az elsőn a kedvenc, legnagyobb hatást elérő trekkjeiket gyűjtötték össze, míg a másodikon a legjobb saját dalaikat, és azok remixeit helyezték el.

Tiefschwarz a 2006-os berlini Love Parade-en

Holland "pedofilok"

A 16Bit Lolitas eléggé furcsa név, az amszterdami Peter Kriek és Ariaan Olieroock állítólag mindenféle hátsó szándék nélkül választotta. Azóta persze nemcsak emiatt jegyezték meg őket, hanem a védejegyükké vált jellegzetes hangzás miatt, mely a house, electro, techno, trance, minimál és progresszív stílusokból gyúr össze egy izgalmas egyveleget.

Régóta zenélnek egyenként, ám csak 2003-ban döntenek úgy, hogy közösen folytatják, egymás után ontják magukból a számokat. The Puppet Show, Destiny, My Lexicon, Stereo Control, vagy az epikus Sedna, melyek kizárólag a legismertebb kiadóknál látnak napvilágot.

Három év alatt nevüket az egész dance-szcéna meg- és elismeri, ami mi sem jelez jobban, minthogy dalaikat nemcsak klubokban, hanem rengeteg válogatáson hallhatjuk viszont. A Deep Dish-tag Sharam, vagy a Nick Warren mixelte Global Underground-széria, a Jimmy Van M keverte Balance sorozat, de Hernán Cattaneo Master Series lemezéről sem hiányozhatott.

A New York-i Crobar, a miami Space Terrace, az argentin Pacha, vagy épp a londoni Bedrock után március tizenötödikén a Studio látja vendégül őket. Ezen a hétvégén Pat Duff és Stuart képviseli a helyi színeket.

16Bit Lolitas a Buenos Airesben

Psytrance a Szentföldről

Eitan Tanami (akit még Injection néven ismerhetünk) és Zeev Kardonski alkotja a friss és innovatív hangzású izraeli psytrance-duót, a DNA-t. Nagyon rövid idő alatt a színtér néhány slágerét ők szállították, és 2006-ig kellett várni új albumukra, a Kick Me Up-ra.

Hamarosan egy válogatással jöttek ki, melyen a saját számaik remixeit, Meliciaval közös együttműködésük trekkjeit, valamint az általuk nagyrabecsült, és szettjeikben is játszott dalokat adtak ki. Emellett újraértelmeztek olyan kilencvenes évek eleji klubslágereket, mint a Prodigy No Good (Start the ance) vagy a 2Unlimited No Limit-je.

A tavalyi évet végigturnézták, és idén is hasonlóan betáblázták őket egész évre: márciusban Brazilíában kezdtek, majd egy brit kitérő után jönnek hozzánk, aztán irány Japán, majd vissza Svédországba. Élőfellépéseik során egy gitáros, Moshe Levi is fellép velük, és ebből, valamint dj-szettjükből is ízelítőt nyújtanak most szombaton a K2-ben.

DNA liveact