Játék az étellel

Vágólapra másolva!
A bécsi Vegetable Orchestra nem mindennapi társaság: hivatásos zenészekként zöldségekből készítenek hangszert, majd játszanak is azon. Néhányan úgy gondolták, érdemes és ideje lenne megremixelni a formáció néhány dalát.
Vágólapra másolva!

A Vegetable Orchestra-csoportot tizenegy zenész, egy szakács és egy hangmérnök alkotja. A legtöbb hangszerüket zöldségekből készítik, így aztán elképzelhetjük a bevethető szinte összes variációt.

Répából faragott furulya, szájharmónika káposztalevelekből, paprikából készített trombita, dobként funkcionáló sütőtök, metélőhagyma dobverőkkel, de az uborkán gitározó zenész sem ritka fellépéseik alkalmával. Élő koncertjeik csúcspontja, hogy az általuk készített, és a zenélés során használt hangszerekből finom levest készítenek az odagyűlt közönségnek.

Az együttes az elektronikus zenei színtér meghatározó alakjait hívta meg, hogy válogasson alapanyagaikból, és hozzon létre valami teljesen új receptet a 2005-ös Automate című albumukon hallható hangokból. Munkájuk gyümölcse lassan megérik, hiszen a lemezt nemsokára kiadják.

A vegyessalátának is felfogható remix-lemezen néhány korábban elkövetett, ám szavatosságát nem vesztett mix is megtalálható. Nem kisebb nevek, mint Ricardo Villalobos, Luciano és Oliver Hacke is felkötötte a konyharuhát, hogy részt vegyen a projektben.

Emellett újabban elkészített darabok is találhatóak, így a Mobilee-kiadó séfje, Anja Schneider Carrot Cuts Mix-e, vagy a Karmarouge konyhafőnöke, Sian is elkészítette a maga Secret Garden Mixét.

A The Vegetable Orchestra Remixed album április 14-én jelenik meg a Karmarouge gondozásában.

party.[origo].hu