Hároméves zúzógép

Vágólapra másolva!
A Need4Speed drum'n'bass-partysorozat szervezőgárdájának harmadik születésnapi partyja alkalmából a K2-ben minden készen áll egy remekbe szabott dob- és basszuszúzáshoz. A hozzávalókat a Renegade Hardware kiadójának két csapata, a Cause4Concern és a Vicious Circle szolgáltatja.
Vágólapra másolva!

A Cause4Concern (C4C) négytagú csapata eredetileg Ncode néven kezdte pályafutását. 1999-ben figyelt föl rájuk az - akkoriban szebb napokat is megélt - Moving Shadow kiadó, mely a Spasm című zenéjüket egy év alatt ötfajta kiadásban jelentette meg.

Ugyanebben az évben Cause 4 Concern néven megalapították saját kiadójukat (két kiadvánnyal, rajtuk a Cerberus, Euthanasia, Phat Cap, Infectious trekkekkel), de ettől függetlenül még 2000-ben is párhuzamosan jelentek meg C4C- és Ncode-zenék.

Ekkor pedig már olyan kiadóknál adták ki zenéiket, mint például a Renegade Hardware, a Timeless és a Perspective. Véglegesen 2001-ben hagyták el az Ncode alteregót, majd elindítva egy lavinát, évente húsz-harminc megjelenéssel büszkélkedhettek egészen 2004-ig.

Peep Show, Luca, Face Lift, Moongern, Carrier, hogy csak pár komolyabb darabot említsünk, és akkor még nem is mondtuk a megannyi remixet, amit melyet nevesebb producerek készítettek a zenéikből (Stakka&Skynet, Matrix, Fierce, Sinthetix stb.).

A C4C-féle 10-es kiadvány után évekig nagy hallgatás vette kezdetét, úgy tűnt, a csapat szétszéled, Optiv és Stu szólókarrierbe kezdtek, de 2007-re a újra összeálltak. Ennek eredménye a Pandemic album, majd az azóta örök klasszikus slágerükre, a Phat Cap-re a német Phace csapott le, és készített belőle egy fantasztikus remixet, a fiúk pedig albumbemutató turnéjukkal zenélgetnek világszerte.

Cause4Concern: Never Acid Again

A bűnös kör

A Vicious Circle ötlete négy barát fejéből pattant ki 2002-ben. A fiatalokat a drumandbass szeretete és a kísérletezési vágy hozta össze, eleinte pedig az interneten küldözgették szét kész cuccaikat, így hamar összehaverkodtak számos producerrel a világ minden tájáról.

Kis idő elteltével cédényi anyagot gyűjtöttek össze az első pár zenéjükből, mely olyan előadókhoz jutott el a Miami Winter Music Conference-en, mint a Pendulum, a Technical Itch és Keaton. Emellett a lemez az Universal Project kezébe került, akiknek annyira megtetszett a srácok stílusa, hogy felkérték őket Jackhammer című számuk remixelésére 2004-ben.

Az újraértelmezés olyannyira jól sikerült, hogy beindította a Vicious Circle pályafutását, kapásból a szcéna egyik legnevesebb kiadójánál, a Renegade Hardware-nél landoltak, és nem kevesebb, mint hat formában jelentették meg. A Universal Projecttel való barátság tartós marad, hiszen rá egy évre tető alá hozták a Hellrazor-t, továbbá együtt dolgoztak a Corrupt Soulsszal és EBK-val is.

A Hardware-hez közeli hangzás a mai napig jellemző rájuk, olyan kőkemény és sötét zenéket alkottak meg a srácok, mint a Cruise Control, a Doom Train, a Between the Lines, és nem szabad elfeledkezni a csapat első EP-jéről, a 2007-es Welcome to Shanktownról sem. Mára a Vicious Circle Anglia egyik legkeresettebb dárenbézformációjává nőtte ki magát.

A Need4Speed 3rd Birthday Bash partyján a szervezőgárda színeiben fellép Soundhunter és Vida L, a New Kids Stage-en pedig Android&Khaist, Chriss&Damien, Webster, Savage és Igg szolgáltatja a zúzást. A vizuálról Praxisonoscope gondoskodik, a K2-be a belépés kétezer forint.

party.[origo].hu

Renegade Harware Tour - Vicious Circle-promovideó