Újabb fesztivál mondott csődöt

Vágólapra másolva!
Idén anyagi okok miatt nem rendezik meg a főként kísérleti zenéket felvonultató Ultrahang Fesztivált. Az estéket szervező alapítvány most csütörtökön adománygyűjtő koncerttel kalapozik a jövő évi rendezvény megteremtéséért.
Vágólapra másolva!

Az Ultrahang Alapítvány 2001 óta több mint húsz országból közel kétszáz zenei produkciót állított színpadra az UH Festek, valamint egyestés rendezvényeik keretében.

2008-ban anyagi okok miatt az alapítvány nem tud újabb nemzetközi fesztivált szervezni. Egy négy-öt napos fesztivál összköltsége tizenhárom-tizennégy millió forint, melyből minimálisan három millió forint önrészt az alapítványnak kell biztosítania.

Ahhoz, hogy az alapítvány 2009-ben újra a korábbiakhoz hasonló, nagyobb, többnapos, a mai zene sokszínűségét bemutató fesztivált tudjon szervezni, csupa magyarországi fellépővel önsegélyfesztivált rendez március 27-én.

Az UH Fest Lokál 2008 névre keresztelt adománygyűjtő rendezvény fellépői ingyen játszanak, a Merlin szintén ellenszolgáltatás nélkül biztosítja a helyet. Az adományokból befolyt bevétel képezi majd a 2009-es fesztivál pénzmagját.

Minden ezer forint adományért egy tombolajegy jár, mellyel cédéket lehet majd nyerni. A szervezést - csakúgy, mint az összes többi Ultrahangos rendezvény esetében - önkéntesek végzik.

Az alapítvány felhívására jelentkezett lelkes segítők végzik a promóciót, a grafikai és webes tervezést, nyomdai munkákat, szórólapozást, a videó- és a hangrögzítést, valamint a hangosítást.

A csütörtöki fellépők egy részével már találkozott a közönség. Pándi/Keszei/Halmos/Prell Quartet szabad zenélése és Mike Rosoft sajátos ambientje többek szerint a 2007-es fesztivál legjobb pillanatai közé tartoztak.

Rajtuk kívül alkalmi formációban játszik a Paizs/Halmos/Tigrics hármas: a hazai underground zene három egészen különböző alakja találkozik. Színpadra lép Klethi und Plethi, amely Kiss Gergő (Kobalt néven az alapítvány Mi a zene 2007? pályázatának első helyezettje) és Leidal András gitárduója; valamint a dob és gitár felállású, véraláfutásos Memphis.Attax.Kazahstan!

Míg a Klethi und Plethi gyengéden zajos posztrock-környéki varázslat, addig a Meatka gyilkos és penetráns abúzus az érzékek ellen. Az estét egy finoman kiérlelt audiovizuális projekt, a Binaura zárja.

party.[origo].hu

Tigrics liveact