Reneszánsz év - barokk sikerekkel

Vágólapra másolva!
Jay Lumen hazánk egyik legsikeresebb nemzetközi producere - duplaalbuma komoly sikereket arat szerte a világon. A megjelenés másnapján már kilenc dallal szerepelt a legjelentősebb digitális áruház stíluson belüli eladási toplistáján. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Az ifjú magyar zenekészítő vállalta magára a Baroque Elements sorozat második darabját, melyet a kiadó 2008 februárjának elején jelentetett meg világszerte.

A lemez a kiadó számára sem várt sikert aratott, hiszen a megjelenés másnapján az album nem összemixelt, kettes cédéjén található mind a kilenc dal felkerült a legjelentősebb digitális kiadó stíluson belüli százas listájára.

Ezen felül a szerzői dalokból és remixekből Jay által készített mix is bekerült a listába. A cédéverzió szintén kiváló eladásokat produkált, mind az online, mind az offline lemezboltokban. Hetekig utasított maga mögé olyan producereket, mint Deadmau5, Joe T Vanelli, vagy Mark Knight.

"Óriási meglepetés volt számomra" - mondta Jay. "Reméltem, hogy sikerült egy jó hangulatú anyagot elkészítenem, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen érdeklődésre tarthat számot."

A legkülönbözőbb stílusok neves lemezlovasai tették le voksukat Jay albuma mellett. A lemezről kimásolt maxikat olyan dj-k támogatták, mint Sander Kleinenberg, Dave Seaman, Danny Tenaglia, Steve Lawler, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Nick Warren, Andy Moor és Satoshi Tomiie - vagyis a legkeresettebb nemzetközi sztárok.

A duplalemezhez eddig négy kislemez-megjelenés társult, melyek vinil-, cédé- és digitális formátumban is napvilágot láttak. Az utolsó két bakelit jelenleg is ostromolja a Juno listáját.

Az Elements Taster EP második része és az amerikai Terry Grant számára készített The Tie That Binds remix megjelenése egyaránt a húszas listán belül tanyázik.

Az angol Baroque Records koncepciója, hogy a sorozatban megmutatja, hol találkozik a dj és a producer. Ennek megfelelően az album első cédéjén Jay legfrissebb, eddig még nem hallott saját szerzeményei és remixei kaptak helyet, melyet összemixelve prezentál.

A második cédén dj-barát kiszerelésben külön-külön is meghallgathatjuk a dalokat. Jay Lumen több mint fél éven keresztül készítette a lemezt, és tulajdonképpen majdnem minden stílust ötvözött benne, amely jelenleg foglalkoztatta.

Housemusic.hu

http://www.youtube.com/v/SWEY-fG9EPg&hl=en

Nina Simone: Feeling Good (Jay Lumen remix)