Vágólapra másolva!
Újabb hangzóanyaggal jelentkezik a brit elektropop-éllovas Hot Chip, aztán lesz svédtechnó Adam Beyer-módra, ezúttal Belgiumból, jubiláló századik álomfejtés a minimalista Traum kiadó exkluzív kiadványán, továbbá egy csapatnyi, elektronikus zenében utazó amazon jelenik meg DVD-n audiovizuális köntösben. Ráadásul még két hónapig online remixelhetjük Luke Slatert.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év meglepetésalbumának számító Hot Chip zenekar Made in the Dark-járól május elején érkezik a következő kislemez. A One Pure Thought hamar az album jellegzetes darabjává nőtte ki magát, fülbemászó melódiája és hatásos refrénje miatt a közönség első számú kedvence lett a koncerteken.

A nyári fesztiválok szervezői a zenekar idejét máris jó előre lefoglalták. A fiúk ott lesznek a mára legendássá vált Glastonburyn, a Tea In the Parkon és az augusztusi V fesztiválon is.

A svédtechnó atyjának tekintett Adam Byer mixeli Belgium legnevesebb szórakozóhelye, a Fuse új mixcédéjét. A várhatóan májusban érkező Fuse presents Adam Beyer a skandináv lemezlovas első hivatalosan kiadott mixlemeze lesz a Fabric 22 óta.

A számos remekbe szabott szám készítői között megtalálhatjuk svéd közeli barátait (Patrik Skoog, Joel Mull, Par Grindvik), csakúgy, mint az újoncnak számító, friss Drumcode-szerződést lobogtató Kyle Geigert.

Beyer saját szerzeményei közül a Mathew Jonson-féle Marionette átiratát készítette el. A népszerű svéd dj-t egyébként most szombaton a Syma Csarnokban, a Hyperspace-en élőben hallhatják a hazai partyzók.

A Female: Pressure női technókollektívája tízéves fennállását ünnepli egy különleges DVD-vel. Az online adatbázisként működő nemzetközi csoport tagjait a két X-kromoszómán kívül az elektronikus zene köti össze.

A dj és producer mellett kívül szinte minden kapcsolódó szakmának van köze a mostani Female:Pressure DVD 1 huszonegy művéhez. A női rendezők videói széles skálán mozognak, a kísérleti filmtől az élő fellépésen keresztül az animációkig minden látható.

A DVD csak bizonyos lemezboltokban kapható, de az alkotók online is elérhetővé tették műveiket a Female:Pressure és a Youtube oldalán.

http://www.youtube.com/v/FrSy-IUevng&hl=en

4youreye : Jenny Goes Dirty (Amoureux Solitaires)

És még mindig technó: a kölni Traum kiadó exkluzív trekkekkel spékelt válogatást présel századik vinilkiadására. A kiadó hosszú sikerének titka, hogy megkülönböztető figyelmet fordít az új tehetségekre, így a juileumi válogatáson a régi húzónevek (Thomas Brinkmann, Minilogue, Dominik Eulberg, Fairmont) mellett ifjabb producerek (Moonbeam, Bukaddor & Fishbeck, Super Flu) munkái is helyet kaptak.

http://www.youtube.com/v/21lL7DZnl8Q&hl=en

Minilogue: Acrosstown

Végül pedig egy versengésről: a brit Luke Slater remixversenyt hirdetett kiadója oldalán a Head Converter című számára kapcsán. A versenyre bárki nevezhet itt, egy jelentkező legfeljebb két remixet küldhet be.

A kiírás június 30-ig tart, a szervezők kérése, hogy a beküldött zenék stílusa lehetőleg a "Technoid Electro Funk" kategórián belül maradjon, bármit is jelentsen ez. A fődíj egy bakelit-megjelenés a Mote-Evolver kiadónál, amelyet akár több digitális megjelenés is követhet.

Az eredeti dalt, a hangmintákat és egyéb fájlokat a Foem kiadóhonlapjának fórumáról lehet leszedni, és a megalkotitt remixet is oda kell feltölteni. A beérkezett pályamunkákat Luke Slater és a Mote-Evolver munkatársai értékelik.

party.[origo].hu

http://www.youtube.com/v/KPc19-o4wEw&hl=en

Luke Slater: Stars And Heroes