Újabb masszív támadást terveznek

Vágólapra másolva!
A triphop bristoli nagyágyúi, a Massive Attack új albumán együttdolgozik a reggae-és dancehall énekes Horace Andy-vel, aki ráadásul nyári turnésorozatuk állandó vokalistája lesz.
Vágólapra másolva!

Horace Andy a BBC-nek kotyogta el a hírt, miszerint a Massive Attack soron következő stúdióalbumán három dalt is ő fog énekelni.

"Egy dalszöveget küldtek nekem, hogy tanuljam meg, és készítettem hozzá három trekket. Sohasem tudom, épp melyiket választják, remélem, hogy hamarosan már Bristolban leszek."

Az énekes számos alkalommal együttműködött már a zenekarral, és az együttes idei nyári turnéján is résztvesz. A banda eddig két alkalommal lépett fel hazánkban, következő alkalommal a júliusi Balaton Sound fesztiválon játszanak.

Remélhetőleg már a nyári hazai koncerten is rengeteg vadiúj számot fogunk hallani, hiszen az új lemez felvételeit még két éve kezdték el felvenni, ám elég lassan haladtak a munkálatokkal. Tavaly az együttes egyik tagja, 3D már úgy nyilatkozott, hogy 2008 júniusa előtt biztosan nem fog megjelenni.

Előzetesen keringtek pletykák arról, hogy a soron következő nagylemez a Weather Underground munkacímet viseli, és hogy az évekkel ezelőtt duóvá fogyatkozó zenekar eredeti tagjai is résztvesznek az elkészítésében.

Horace Andy-n kívül az elektronikus zenében népszerű vendégelőadó, a skót énekesnő, Dot Allison, az ex-Faith No More-frontember, Mike Patton, valamint az amerikai rapper-színész Mos Def szerepel vokáljaival.

A Massive Attack 1988-ban önállósult a bristoli Wild Bunch kollektívából, azóta négy stúdióalbumon, két filmzenén, egy remixalbumon és egy válogatáslemezen vannak túl. A bandát stílusalapítóként ismerhetjük, nekik köszönhetjük a dzsessz, hiphop, rock és soul keveredéséből létrejött triphopot.

party.[origo].hu

Massive Attack: Live With Me