Eklektika mindenek felett

Vágólapra másolva!
Az eddig is szerteágazó stílust képviselő művészek által készített Dj-Kicks mixsorozat soron következő részét a dubstep-nagyágyú Burial veszi kezelésbe, míg a dob és basszus, valamint az elektro-house két élenjárója is egyesíti energiáit egy új szám erejéig.
Vágólapra másolva!

A !K7 kiadó legendás DJ-Kicks sorozatának legújabb darabját az underground dubstep-producer, Burial fogja mixelni. A mindenféle közszerepléstől való húzódozásáról ismert dél-londoni művész valódi kiléte ez idáig ismeretlen maradt a rajongók és a média előtt.

Legutóbbi két albumát a nemrég nálunk járt Kode 9 kiadójánál, a Hyperdubnál adta ki, és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő stílus egyik elismert előadójává nőtte ki magát. A legutóbbi DJ-Kicks-megjelenések (Four Tet, Henrik Schwarz, Booka Shade, Hot Chip) mind a stíluskavalkád jegyében születtek, és Burial is az eklektika jegyében folytatja a sort.

A kiadó értesülései szerint Burial kedvenc dubstep-, technó- és - meglepő módon - r'n'b-trekkjeivel kísérletezik a stúdióban, hogy minél sajátosabb mixet hozzon létre. A Dj-Kicks legújabb darabja várhatóan június végén jelenik meg.

Manapság nem lepődhetünk meg semmilyen fúzión, ám érdemes odafigyelni, ha a drum'n'bass és az elektro-house két jelentős figurája összedugja a fejét, és közös produktummal áll elő.

TC és D. Ramirez közös, a Toolroom Recordsnál májusban kijövő számán az előbbi vokálját is hallani lehet, és a kislemezen a remixek között megtaláljuk saját d'n'b-átiratát is. A bakelit másik oldalán a német Tocadisco táncparkettszaggató feldolgozását lelhetjük meg.

TC és D. Ramirez With Me or Against Me című munkája a két stílus további összefonódását vetíti előre, amire remek példa lehet Axwell I Found You című dalának High Contrast-remixe. A pletykák szerint több előadó is hasonló megoldásokon töri a fejét, így például Dave Spoon és dj Zinc is készül együtt dolgozni.

party.[origo].hu

Burial: Ghost Hardware