Énekszó és tánc köszöntse - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse! A négynapos hosszú hétvége alatt sok mindent, sokféleképp ünnepelhetünk: jómunkásemberhez híven a II.Internacionálét, de aki a népi hagyomnyok híve, az köszöntse az ősi tavaszi ünnepkör kitüntetett napját, melyhez Európa-szerte régóta hozzákapcsolódik a majális és a májusfa-állítás szokása. Igazán extrémek pedig bizton tudják, hogy május elsejének előestéje egyike az évente tartott négy boszorkányszombatnak. Bárki dönthet kedvére, mi a négy napra ajánlunk bőségesen programot országszerte.
Vágólapra másolva!

Ötéves terv
Idén április 30-án immár ötéves az A38 Hajó, és a remek alkalomból kitűnő bécsi lounge-downtempo-csajpop-bulira kerül sor dZihan és Kamien irányításával, a tetőteraszon pedig a Singas Project lép fel.

A bájos énekesnő, Madita zenéje remek csajpop, némi dzsesszes-latinos bukéval, csipetnyi elektró, némi nyolcvanas évekbe kacsintó new wave, hangulatos szvingek és nagyvonalú fúvósok keverednek, melynek persze fő motívuma a hangsúlyozott nőiség. A filigrán énekesnő valósággal fürdik a díva-szerepben és varázslatos színpadi egyénisége hamar magával ragad mindenkit.

Vlado dZihan és Mario Kamien duója 2000-ben robbant be az európai zenei életbe. A mára második hullámához érkezett bécsi downtempo-iskola legjobbjai közé tartoznak, Magyarországon is többször vendégszerepeltek. Zenei világuk legfontosabb jellemzői: laza, szvinges, helyenként funkos, táncolható ritmusok, az elektronikus és akusztikus hangszerek erőteljes keverése, világzenei - különösen közel-keleti - zenei hatások beépítése.

Egy éve beígért új lemez megjelenéséig kénytelenek vagyunk beérni egy minden bizonnyal nagyon vidám, laza soul-funk-dzsessz dj-szettel. A belépés díjtalan, de a koncertterembe való bejutáshoz valamennyi ingyenes jegy elfogyott, a terasz még korlátozásmentesen látogatható az A38 ötéves szülinapi partyján.

Tűz, jöjj táncolni velem!
Több, mint húsz évnyi munkával a háta mögött a Deep Dish formációval két iráni származású srác megálmodta és megvalósította az amerikai álmot. Lemezlovasként, producerként, remixerként, label és lemezbolt tulajdonosként, sőt booking managerként mindent elértek a szakmában, ám 2005 után a duó külön utakra evezett.

Ali, azaz Dubfire az undegroundabb hangzás felé fordulva újraértelmezte a house és a techno fogalmát, és a 2007-es év legnagyobb sikereit zsebelhette be. Digweedtől Sasháig, a szaksajtótól a klubberekig egyértelműen ő az a producer és dj, aki új életet lehet a hangzásba.

A keceli Club Korona huszadik születésnapja apropóján a klub büszkén mutatja be közönségének a szcéna egyik legnagyobb ászát, Dubfire-t. A hazai színeket a veteránnak számító, bézbólsapkás dj, Tommyboy, illetve a Badgirls triumvirátusa, James Cole, Pat Duff és Shabaam képviseli, jegyek a helyszínen hatezr forintért válthatók.

Ali Dubfire: I Feel Speed (Filipanadian Re-Edit)

Trükkös bakelithuszár
Kevés olyan funk-breaks-hiphop forma van, akiről annyi jót lehet olvasni és hallani, mint A-Skillz, aki végre a Turntable Bar meghívására hazánkban is hallható. A brit klubvilágot egész fiatalon hódította meg, a funk és hiphop kedvencek előtt tisztelgő 2003-as Tricka Technology című első nagylemezéhez már maga Krafty Kuts nyújtott segítséget, a munkához még az első kereskedelmileg is sikeres rapper, a stílus utazó nagykövete Kurtis Blow is csatlakozott.

A kapcsolódó turnén sok lemezjátszós műsorral kergettek őrületbe mindenkit, de ahogy A-Skillz három hivatalos Fingerlickin' mixe is jelzi, a huszonéves angol egyedül is simán megállja a helyét. Erre időközben rájöttek a videójáték-készítők is, 2005-ben az Annie Mac műsorában rögzített mini-mixe elvitte a legjobbnak ítélt díjat, ugyanebben az évben pedig a miami WMC-n a szakma is fejet hajtott előtte.

Azóta az összes földrész legmenőbb klubjait járja sorra, készíti a hírek szerint legendákat felvonultató második nagylemezt, április 30-án pedig Budapesten villant a Merlinben. Belépő ezer forint (a fele lefogyasztható ráadásul), a fel- és levezetésért Waxman és Negro a felelős.

Queen vs Miami Project CD: Another One Bites The Dust (A Skillz Remix edit)

Barátok közt, jóban rosszban
2001 februárjában indult útjának Sopron legkedveltebb és egyben legsikeresebb partysorozata, a Secret Fusion. Az első partiknak a legendás Fless Club adott otthont, majd bezárása után a Hangár Music Garden mellett döntött a két szervező, Junkie & Hawky.

Kezdetekben a magyar élvonalat és fiatal tehetségeket mutatottak be a rendezvényen, de az utóbbi három évben már neves külföldi előadók nevei kápráztatták el a party vendégeit. Túl vannak majdnem száz partyn és több mint harminc fellépőn hat különböző országból.

Kicsit megkésve, de a szülinapi zsúron a new yorki Bill Patrick személyében kerül fel a hab a tortára. Mellette a két rezidens, Junkie & Hawky adja majd a zenei körítést, az első háromszáz vendég egy speciális limitált Secret Fusion mixcédét kap ajándékba, a soproni Hangár Music Gardenbe éjfélig 1490, utána 1990 forint a belépő.

Bill Patrick a tavalyi Secret Open Airen

Internacionalista lemezlovas
Az olasz származású ausztrál, aki jelenleg Angliában él, egy igazi nemzetközi DJ és producer. A Magyarországon is gyakran fellépő, most épp Dunaújvárosban vendégeskedő Anthony Pappa azon lemezlovasok közé tartozik, aki nemcsak a dj-pultban, hanem zeneszerzőként, producerként is megállja a helyét.

A látogatás apropója pedig a saját kiadója gondozásában idén áprilisban megjelent Moments című lemez. A dupla mixlemezt Pappa deephouse felvételekkel indítja, majd a stílus techhouse-ba fordul és végül technóval fejeződik be, és várhatólag az éjszaka folyamán is eklektikus mixet hallhatunk. A dunaújvárosi Club M6-ba kétezer forint a belépő, Pappán kívül Kühl és Chriss erősíti a fellépők névsorát.

Anthony Pappa: Better Make Room (James Holden Remix)