Betűtészta, csókok: mi jöhet még?

Vágólapra másolva!
Újabb adag lemezt gyűjtöttünk össze, melyek az elkövetkező egy hónapon belül látnak napvilágot. Minimál minimál hátán: Sven Väth újraaktiválja Cocoon kiadójának betűsorozatát és Axel Bartsch is debütál nagylemezével, a Palette ötvenedik kiadványán John Tejada-féle microshouse-zal jubillál, aztán jön még jófajta dubstep a Planet Mu-nál és vicces Alter Ego-remixlemez is.
Vágólapra másolva!

A Cocoon évente jelentkező, összemixeletlen válogatása immár a H-résznél tart, a következő darab június végén jön ki. A főnök Sven Väth és a címke menedzsere, Pauli Steinbach minden évben a dance-szcéna legjobbjait kéri fel egy exkluzív trekk megírására a betűkkel számozott sorozatuk egyes darabjaira.

Az elmúlt években is olyan minőségi zenéket készítettek nekik, mint a Cobblestone Jazz W, Guy Gerber & Shlomi Aber Sea of Sand és Roman Flügel Geht's Noch? dalai. Az idei válogatás a legfényesebb csillagok, köztük Efdemin, Cassy, Joris Voorni, Simon Baker és Dubfire munkáit tartalmazza, nem elfeledkezve az éppen feltörekvőkről (Mark August, Tolga Fidan, Matt Star) sem.

A válogatás érdekessége, hogy a mostani alkalommal Väth is stúdióba vonult, mégpedig a Trashbindance című szám kedvéért Roman Flügel társaságában. A H-darab június végén lesz kapható cédé, és egy limitált példányszámú, hat színben pompázó vinylkészlet darabjaként is.

És ha már Flügel, akkor érdemes megjegyezni, hogy Jorn-Elling Wuttkevel közös projektjük, az Alter Ego új Why Not?! lemezének remixei május végén jelennek meg. A What's Next? a Klang Elektronik gondozásában jön ki, a remixerek neve pedig igencsak illusztris.

A frankfurti duó egy-egy trekkjét olyan producerek értelmezik újjá, igencsak érdekes stílusokban. Carl Craig és Tiga - külön-külön - a glam rock Gary-t, a Modesleketor a Fuckingham Palace mókás dubstep átiratát, míg a Kompaktos dj Koze a Jolly Joker afrobeat verzióját gyúrta át saját szájíze szerint, rajtuk kívül Joakim és Supermayer is elkövet egy remixet.

Szintén minimál-közeli hír, hogy a berlini producer, Axel Bartsch e hónap végén jelentkezik debütáló albumával, a Kiss-szel a Karmarouge kiadónál. A Sportclub kiadó főnöke, aki eddig három Speicher darabot jegyzett, különösen a Kompakt-fanoknak lehet ismerős.

Axel Bartsch & Asem Shama 2003-as slágere, a Drumfiles 3.0

Itt az idő a nagylemezre is, amely a kölni Karmarouge kiadónál lát napvilágot. Az album címe, Kiss (Csók) a zene iránti szenvedélyét mutatja, hiszen saját bevallása szerint a zene olyan, mint a csókolózás, "teljesen érzéki és érzelmi, az érzés, amikor közelíted az ajkad valakihez...és megcsókolod: az olyan, mintha a zene érintené meg a szádat."

A Paletta kiadó ötvenedik kiadványát John Tejada tizenegyedik teljes hosszúságú új albumának, a Where-nek szenteli. A tízszámos lemezen az egykor Plaidnek és Massive Attacknek vokálozó Nicolette is szerepel egy dal erejéig.

John Tejada: The end of it all

A lemez igazából teljesen véletlenül született meg, Tejada elmondása szerint inkább csak egy kísérletezés végeredménye, amikor összegyűlt egy csomó szám, és valahogy kezdett összeállni az egész egy nagyobb egységgé. A cédén és duplalemezes bakeliten megjelenő Where június közepétől kapható.

Dubstep-rajongók is dörzsölhetik tenyerüket, hiszen a The Warrior Dubz után a brit Radio 1 műsorvezetőnője, Mary Anne Hobbs újabb válogatással készül. A hölgy szerepe nem elhanyagolható a törtek világában, hiszen heti rendszerességű rádióműsora (Breezeblock) az egyik élenjárója a dubstep, grime és drumandbass zenék terjesztésében.

Pinch: Qawwali VIP

A tavalyelőtti válogatás után ismét kétlemezesre sikeredett Evangeline a stílusok széles skáláját öleli fel: a dubsteptől (Pinch, Boxcutter, Shackleton), a grime-on (Wiley) keresztül a technóig (Surgeon, Claro Intelecto) jónéhány híres név szerepel rajta. Persze ő sem hanyagolja a feltörekvő tehetségeket, így helyet kapott rajta például Unitz és Ben Frost is.

A válogatáson szerepel két ismeretlen előadó (Cult Of The 13th Hour, Dakimh) is, bár mindkettő formáció jólismert alteregó a dubstepperek között. A duplalemez június 16-án a Planet Mu gondozásában jelenik meg, cédén és négylemezes bakeliten is.

party.[origo].hu

Alter Ego: Why Not?