A srác, aki még nem százas

Vágólapra másolva!
Már csak egy adás, és ő is elmondhatja magáról, hogy végre százas lett. Igazi mérföldkő lesz ez a tanár úr életében, aki egyébként biológiát tanít - és persze szakadatlan tolja a fárasztó szóvirágokat az arcunkba. Még szerencse, hogy ha azt mondjuk: Smash, inkább egy jópofa figura jut eszünkbe, aki igazi szétszedős progis zenékkel őrjíti meg a közönséget. Május huszadikai századik adása, és az ehhez kapcsolódó buli alkalmából a Trancetream internetes rádió interjúvolta meg.
Vágólapra másolva!

Hogyan kezdted a dj-zést? Mindig ez volt a vágyad, vagy valami más szerettél volna lenni?
- Autodidakta módon tanultam meg keverni, senki sem segített. Sosem volt vágyam, hogy dj legyek - egyszerűen így alakult, mindig is tanár szerettem volna lenni, és így a legjobb, mert a kettőt egyszerre tolhatom. Munka és szórakozás egyben...

Jelenleg éppen milyen tantárgyakat tanítasz, hány osztályod van?
- Biológiát és kémiát tanítok egy gimnáziumban. Minden évfolyamon én tanítom ezeket a tantárgyakat, így mindenkivel kapcsolatban vagyok, sőt a levelezős évfolyamot is én viszem...persze csak bioszból.

Gondolom a diákok tudnak a dj-zésről. Milyen a kapcsolatod velük?
- A diákok természetesen tudnak mindent erről, voltak már bulimon is, és a következő is jönnek páran, sőt a műsort is hallgatják. A kapcsolatról annyit, hogy állítólag nagyon bírnak és természetesen tanár Úrnak szólítanak, tisztelik amit csinálok. Tervben van egy sulirádió is szeptembertől, ahol szünetekben húznám nekik a talpalávalót rendesen.

Mielőtt a Trancetream.fm csapatához csatlakoztál, megnyertél egy dj-versenyt egy másik netes rádiónál. Mesélj erről!
- Igazából ez a csatlakozással párhuzamosan történt, ugyanis nem csak a trance világában kutakodom. A house is érdekel. és ez a rádió kifejezetten arra van kihegyezve, neveztem egy mix-szel és az első három helyezett között végeztem. Volt buli, hozzá díjkiosztó, frankó volt minden, csak egy dolog maradt el: a szakmai elismertség és a segítőkész megnyilvánulások, vagyis kiemelni a mélyből a feltörekvő dj-ket. Kérdeztem a rádió tulaját, hogy esetleg egy heti egyórás műsor beleférne-e a keretbe, de azt mondta, hogy itt csak "nagy nevek" tolhatják. Innentől kezdve éreztem, hogy sok értelme nem volt az egésznek.

De aztán mi kiemeltünk, és milyen jól választottunk! A műsorodat néhány hét után más műsorsávba tettük, úgy éreztük, még tudjuk növelni a hallgatószámot, ami sikerült is. Szerinted minek köszönhető a siker?

- Ezt igazán nem tudom. Ha azt mondanám, mert jó a mix, azzal nem sokat magyaráznék a dolgon. Mindenki ezt mondja a saját mixéről. Biztosan benne van az is, hogy a törzshallgatóság, akik hétről-hétre írnak nekem a fórumtopikba és MSN-en is, emberileg bírnak. És amit már én is kezdek észrevenni lassan, hogy kialakult egy stílus, amit képviselek, és ha a hallgató nem is ismeri a trekkeket a mixben, de nagyjából tudja, hogy mire számíthat. Akik nem írnak be, csak hallgatnak, gondolom az utóbbiak miatt választják hétről-hétre ezt a műsort...

Amennyiben kíváncsi vagy, hogyan ünnepli Smash a századik adást, és milyen érdekességgel készül az ünnepi partyra, kattints a Trancetream.fm cikkére!

Trancetream.fm