Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttünk néhány friss elektronikus zenei videóklipet: a Popmodell magyar dance-zenéje, a Minilogue szikár ütemei, Jonas Bering pontosan kimért taktusai, a Justice szinte ijesztő vijjogása után az elektronikus zene nagyágyúit (Pete Tong, Sasha, Digitalism) felvonultató horrorfilmmel fejezzük be az audiovizuális szemlét.
Vágólapra másolva!

Elkészült a klip Andrewboy és Francis Blaid közös formációja, a Popmodell This Love (Stronger Love) című dalához. A trekk az elmúlt időszakban meglepően magas eladásokat produkált az egyik legnagyobb nemzetközi dance-letöltő oldalon is.

Érdekes, hogy valójában egy imidzsklipről van szó, amit a Solid vizuálcsapata készített, így a főszereplők sem az előadók. A Virág közreműködésével elkészült dal megtalálható az Andrewboy által mixelt Coronita Club Mix lemezen is.

Popmodell feat. Virág: This Love

Sebastian Mullaert és Marcus Henriksson kettejük együttműködése alatt rengeteg alteregó alatt (Minilogue, IMPS, Son Kite és ki tudja még, mi) jelentette meg zenéit. Legújabb, Animals névre keresztelt lemezük Minilogue név alatt Sven Väth kiadójánál, a Cocoonnál lát napvilágot - íme, az új videóklip.

Minilogue: Six Arms And One Leg

Az elmúlt év végén egyébként exkluzív és zártkörű partyt szerveztek az m.city kortárs kiállítás (Kozma Péter raypainting/fényfestő installációja a Dísz téren) előzményeként. December 29-én a svéd Minilogue formációval zárta ott a Hairy az évet - a rendhagyó dj-szett mellett a duó egy teljesen új élő műsorral is készült, mely ott volt hallható és látható először.

A Minilogue

A francia származású Jonas Bering a kölni technószcénából emelkedett ki, és leginkább a Kompakt kiadó minimál/ambient vonaláról ismerhetjük. A legújabb kislemezén megtalálható I can't Stop Loving You videóklipjét nemrég készítette el a neves Jeremy Wulff, azaz Swayways.

Jonas Bering: I can't Stop Loving You

A Beyond the rave című, valamikor ősszel kijövő vadiúj horrorfilm zenéit egyebek között Pete Tong, Sasha, Justice és a Digitalism is készítette, néhány opusz máris elcsíphető a trailerből. A film az underground partyk világába kalauzol, elég sok vérrel és öldökléssel fűszerezve. Az előzetes információk szerint kellő iróniával nézve remek stílusgyakorlat a mozi, a nyolcvanas évek B-kategóriás rémfilmjeinek legjavát adja.

Gaspard Augé és Xavier de Rosnay, azaz a Justice house-elektró-retró-diszkós duója az Ed Banger Records első számú üdvöskéi, és hatalmas hullámokat vernek az elektronikus tánczene vízében. A tavaly megjelent, kereszt jelű albumról lassan minden dal valamiképp beslágeresedik, valószínűleg a soron következő Stress esetében sem lesz másképp.

Justice: Stress

party.[origo].hu