Szuperszónikus kiárusítás - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Lassan vége a tavaszi szezonnak, számos jól megszokott szórakozóhely és beltéri partysorozat szezonzáró buliját tartja a hétvégén. De aggodalomra semmi ok, úgy tűnik, a nyár beköszöntével sem maradunk megfelelő éjszakai szórakozás nélkül.
Vágólapra másolva!

Szezonzáró partyk, vadiúj bulisorozatok - egytől egyig kitűnő alkalmak a szórakozásra, legyen az a Balkan Fanatik és a Mystery Gang zenei párbaja, a Coke Zero partyja a Deák téri metróaluljáróban vagy az I Love Deep-szezonzáró Kevin Yosttal. Nem lesz érdemes otthon ülni ezen a hétvégén sem.

Bezár a bazár
A No Vidra Crew rendszeres estje a Monóban a Casino Bangkok, melynek szezonzárójára most pénteken kerül sor. Ez alkalommal két b2b szettet hallhatunk: a party.[origo].hu házi dj-je, Dr. Zoidberg és Subotage, valamint Ioda és Tempo örömködik közösen a lemezjátszók mögött. A vetítésért Exlex felel, a belépő hatszáz forint.

Majom a hajón
A héten megnyílt A38-tetőterasz hétközben is izgalmas programokkal vár. Pénteken a Monkey6 és a Kollektíva brigádja talál egymásra: az előbbi színeiben Bergi és Svindler, míg az utóbbiból Tmx, Fullstereo és Popbitch dob auditív mentőövet az Artyemovszk elázott vendégseregének.

A Rave Kikötő rendezvényére ötszáz forint a belépő, mely teljes egészében lefogyasztható, így a pénzünknél maradunk, és a szokásos heti break-elektró-house-diszkó-révület sem marad ki az életünkből.

Zenészviadal
A Red Bull Music Clash lényege, hogy két, teljesen eltérő zenei világból érkező banda koncertezik egy helyen. A zenei párbaj több fordulóból áll: először egy közösen választott, ám mindkét együttestől távol álló stílusban fogant számot kell saját szájuk ízére gyúrniuk a csapatoknak, aztán közös, élő jammelés következik.

A feladatok közé tartozik az is, hogy egymás számait dolgozzák át, miközben az egymással szemben felállított színpadokon szinte végig farkasszemet nézhetnek az ellenféllel. A rajongók közöttük foglalnak helyet, így ők döntik el, melyik zenekar produkciója tetszett jobban.

Az első ütközetre május 16-án, pénteken kerül sor Szegeden, a Sing Singben: a Balkan Fanatik és a Mystery Gang, az elektro-ethno és a garage rock két neves hazai képviselője méri össze hangerejét, zenei tudását és karizmáját.

Laza és haladás
Budapest legtrendibb klubestje május 17-én még egyszer, utoljára belead apait-anyait, majd nyári szünetre vonul. A Dokk Progression megérdemli a pihenést, hiszen az októbertől májusig tartó szezonban olyan nagyágyúkat vonultatott fel a Hajógyári-szigeten, mint Nick Warren, Hybrid, Dave Seaman, 16bit Lolitas, Steve Lawler, Funk D'Void, James Zabiela - és még sorolhatnánk.

Kasey Taylor az ausztráliai Rainbow Serpent partyn

A szezonzárón az Ausztráliában született, Portugáliában élő Kasey Taylor lép fel, aki immár huszonhárom éve koptatja a dj-pultokat. Játszott már a Bedrockban, Renaissance-on, GU-bulin, még a japán Labyrinth fesztiválon is, és a Dokk Progression tavalyi legsikeresebb buliját adta novemberben.

A május 17-i szezonzárón a Renaissance albummal turnézó Chriss, valamint a Strictly! örök fenegyereke, Slam Jr. erősíti a hazai színeket. A belépés hölgyeknek ingyenes a Hajógyári-szigeten lévő Dokk Clubba, uraknak kétezer forint.

Az én zeném
Május 17-én este az A38-on a Mymusic portál három kultikus együttessel bizonyítja be, hogy van élet a mainstreamen túl. Az egyik a hol finom zenei megoldásokkal operáló, hol nagy slágereket gyártó Zagar. A másik a saját meghatározása szerint pszichedelikus indie-rockot játszó Supersonic - aki pedig a karcosabb hangzást keresi, annak ott lesz a Freshfabrik, a Warpigs, a Carbonfools és a Rémembertagjaiból verbuválódott, garázsrockos Turbo.

Ott a helye tehát mindenkinek szombaton az A38-on, aki a magyar kortárs könnyűzene helytartóira kíváncsi, és persze arra, hogy is néz ki a zeneipar jövője. Jegyek elővételben ezerhétszáz, a helyszínen ezerkilencszáz forintért válthatók.

Zagar: Wings of Love

Szezonzáró szerelem
A vízparti szezon kezdete előtt az I Love Deep partysorozat utolsó vendége a dzsessz és a house területén is otthonosan mozgó Kevin Yost. Négy év után négyórás szettel tér vissza, így lesz ideje kalandozni a műfajok között május 17-én, a budapesti Privében.

Az amerikai - aki tizenegy éves kora óta szerelmese a lemezjátszóknak - debütáló albumából, a One Starry Nightból, a műfajban egyedülálló módon, világszerte több mint ötvenezer példányt adott el. Produceri munkáit és dj-szettjeit leginkább az instrumentalitás, az élő hangszerek és a house fúziója jellemzi, ami nyomokban dzsesszes hangzással párosul.

A főszereplő mellett az ILD-rezidens Budai & Vic párosa, valamint Nova adja meg a méltó indítást, illetve befejezést. Jegyet kizárólag a helyszínen lehet váltani, az ár ILD-vipkártyával és Privé-tagságival kétezer, e-flyer vagy kinyomtatott hirdetés bemutatásával háromezer, míg kedvezmények nélkül háromezerötszáz forint.

Kevin Yost: 7th Heaven