Vágólapra másolva!
Május közepére lassan az összes nyári szórakozóhely kinyit, éppen ezért rövid összefoglalónkban áttekintést adunk a legnépszerűbb budapesti kerthelyiségekről és szabadtéri éjszakai szórakozóhelyekről.
Vágólapra másolva!

Margitsziget
A Holdudvar név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen éveken keresztül az ELTE Bölcsészkarának területén működött és az éjszakai élet igen népszerű és divatos helyévé nőtte ki magát. Az ELTE-campus felújítása miatt azonban költözni kényszerült, a kényszer azonban ezúttal előrelépést hozott magával.

A Margitszigeten, a szökőkút mögött lévő régi Casino épülete és a hozzá tartozó tágas kerthelyiség egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy Budapest vendéglátásában és kulturális-szórakoztató életében új színfolt jelenhessen meg. Nyitvatartásuk egyelőre szezonális jellegű: a tavasz első melegebb napjaitól (április) egészen szeptember végéig.

Minden este más dj szolgáltatja a zenét, a legkülönbözőbb stílusokban, ezen kívül irodalmi műsorok, dzsesszkoncertek, kertimozi található a helyszínen.

Ráadásul a Holdudvar szomszédságában, a Sirály Hostel mellett húzódik meg csendben a Sark kert. Ez vált elsőként a bringások kedvenc tanyájává, ráadásul pazar látványt nyújt a Szent István parkra, a Dunára, sőt az izzadt testekért rajongók is felüdülést nyernek a szigetköröket rovó hölgyek/urak láttán.

A kocsma mellett meleg étel (a padlizsánkrémtől a sültekig) is várja a szórakozókat, a mondhatni szokásos és kötelező elemként megtalálható csocsó mellett teke egészíti ki a szórakozás iránti vágyunkat, valamint a kisgyermekes családoknak is csábító lehet, ugyanis játszótéren parkoltathatják kicsinyüket a fröccsöző szülők.

Harmadik éve nyit ki a legendás Cha-Cha-Cha terasz a Margitszigeten, ezúttal teljesen új külsővel és még több programmal. A Margit-hídi bejárótól mindössze ötven méterre, a Margitszigeti Atlétikai Centrum szomszédságában található szórakozóhely 2006 nyara óta működik.

A mainstream és az underground találkozási helye a terasz, amely az őshely és nagybáty Kálvin tér attrakcióit hozta föl az aluljáróból. Kezdetben olyan programsorozatok, mint a csütörtöki Diszkórobbanás, Superman és Mango pénteken, AAD szerdán, és persze a külföldi föllépőkkel súlyosbított szombati buli, ahol május 31-én a német tech-funker Malente vendégeskedik.

Pénteken és szombaton eddig néhány kényelmetlenség is akadt: aki egyáltalán bejutott a teraszra, az sem juthatott egyhamar italhoz a hatalmas tömeg miatt, ráadásul hasonló sokaság vette körül a soproni Volt Fesztiválon vagy a zamárdi Balaton Soundon föltűnő Cha-Cha-egységeket is.

Cha-cha-cha Terasz

Hajógyári-sziget
Beindul a Hajógyári-sziget is, ahol Magyarország minden tekintetben egyedülálló szórakoztató-komplexuma egészen őszig várja a szórakozni vágyókat. Az igényes progresszív zenék tárházát kínálja tálcán, hétről hétre csütörtöktől vasárnapig a Hajógyári-sziget belső Duna-ágán horgonyzó Dokkoló Progressive Boat hajója.

Slam Jr., Andrewboy, dj Cartman, Goodspeed nyitotta a hétvégét, a továbbiakban a szokásos vasárnapi Sunday Cooling sem maradhat el, általában a rezidensek, 3l3ktro Groove, Slide, Andrewboy, Schiipman, Manic-n, Shoelace zenélnek este kilenctől a közönségnek az ezer forintos belépő ellenében.

A Bed dögös zenéit a Bed Beach-en élvezhetjük újra, minden héten péntek és szombat éjjel tíztől hajnali ötig, a pénteki partyra ingyenes a belépés, a szombatira uraknak mindössze ezer forint.

Égig érő pálmafák, forró jakuzzi, hűsítő koktélok, laza ritmusok? Természetesen Dokk Beach, ahol dj Fat várja vendégeit a legnépszerűbb r'n'b, funky és dance slágerekkel, pénteken és szombaton egyaránt.

Dokk

A nappali partysorozat, a Coronita Terrace nyitóbuliján szombaton hajnali négy órától délig indul a mókázás. Vasárnap szintén hajnali négytól egy hosszabb etappal, azaz délután öt óráig várják az afterezőket, a nyári időszakban bejárat az öböl felőli teraszon keresztül.

Ha nyári latin-zenés rendezvény, akkor Café Puerto, mely minden pénteken-szombaton este nyolctól másnap hajnali négyig várja a partyzókat. Egész éjszaka vacsora lehetoség, a táncolni vágyókat pedig latin zenék várják, a salsatól a modern reggaeton és latin popslágerekig - dj Alan from Peru tolmácsolásában, a belépés ingyenes. A Sláger Rádió Teraszon főként külföldi számok, de elsösorban a legközkedveltebb magyar zenék az elmúlt harminc évbol.

Kinyit természetesen a Mokka Cuka is, amely az elektronikus tánczenékre, azon belül is a drumandbass, hiphop, breakbeat és kísérleti zenék. A nyitóhétvégén is a mostanában dubstepet toló, egykori rasztabreaker Freq Nasty, graffitiverseny hiphopppal, drumandbass-szel és breakcore-ral, valamint lájtos clownsteppel várta a partyzókat, most hétvégén dárenbéz-pörgés Audioval, június hetedikén beleerősítenek, ugyanis a német minimáltechnós Apparatot látják vendégül.

Mokka Cuka