Homoszexuális posztpunkok - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Szokásunkkal ellentétben ma egy kicsit mélyebbről merítünk, így az elektronikus zenék kereteit túllépve további olyan rendezvényeket ajánlunk, ahol nem a dobgépek, szintetizátorok vagy a lemezjátszó és a keverő viszi a prímet, hanem az élő hangszerekkel előadott muzsika.
Vágólapra másolva!

Ötéves nyalókások
Öt évvel ezelőtt Stress aka Killbert és Sakal keltette életre az első Lollipop bulikat, ahol zenei stílusban többek között az elektro, a pop, discopunk, electrotrash/clash, indietronika, italo disco, nuskul electro house, dirty disco, és nu wave stílusok igazi kavalkádja volt hallható.

A zene és a lollipop életérzés összefonódásából egy saját ruhamárka is megszületett, Lollipop Factory néven, az ötéves szülinap partyn lesz zene, divatbemutató, sőt még tortadobálás is. Ezen alkalommal kedvenc városukból látnak vendégül egy mini zenekart, nevezzük inkább live act-nek; a Tyskerhar felállásában ázsiai énekesnővel vidám odarakós show-t csinálnak.

A 2008 tavasz/ nyári kollekciót bemutatása után party a házigazdákkal (Killbert, Sakal, Kovary, Blond n' Bass) és a szintén berlini dj Seek Zag Lazer társaságában. A vizuált az Illuvision Pixel Factory fogja nyomni, belépő ezer forint, melyhez az első száz érkezőnek ajándék nyalóka jár, illetve a megváltott jegy sorszáma alapján automatikus részvétel a tombolán.

Musico Argentino
Május 31-én a Studio szabadtéri helyszínén lép fel az unikumnak számító exportcikk, Hernán Cattáneo, akit a legnagyobbakkal (Sasha, John Digweed, Danny Tenaglia) egy lapon emlegetik. Hernán eklektikus szettjei a deep house, a tribal és a progresszív elemek elegyét alkotják, évek óta fáradhatatlanul turnézik (évente akár kétszáz fellépést is vállalva) a világ hatodik legjobb dj-je.

Paul Oakenfold fedezi fel, aki játékát hallva turnézni hívja, ráadásul nem csak élőben, hanem eddig kiadott mixlemezein (South America, Masters Series, Sequential) is tökéletes hangzást nyújt a partyzóknak.

Május 31-én szombaton a warm-upért az első hazai Renaissance-lemez mixeléséért felelős Chriss áll a lemezjátszók mögé, kétórás szettje után pedig Hernán Cattáneo húz bele, ugyanis hajnali ötig, négy órán keresztül varázsolja el a hallgatóságát.

A partyt ráadásul szabadtéren rendezik meg, így reménykedjünk, hogy rossz idő esetén nem kell visszavonulni a Studio falai közé. Jegyek elővételben kétezer, a helyszínen háromezer forintba kerülnek.

Hernán dj-szett

Gyerünk a rétre!
A Futurefolk & Maitreya elhozza Pusztazámorra az Alternative Controlt, így aki vállalja a vidékre való leutazást, meghitt környéken (egy réten) bulizhat Belgrád két legtehetségesebb bandájának live actjére, valamint dj-szettjére. Toprek Goran és Rastko Palikuca alkotja az Alternative Controlt, amely 2003-as megalakulása óta több mint húsz kislemezt dobott ki.

Emellett remixeltek olyan előadókat, mint Bamboo Forest, Shanti, GBU, Protoculture, Freaked Frequency és Prosper. A trance/psy/progressive határán mozgó duó debütáló albumát (Alt + Ctrl) brazil és japán kiadó terjesztette világszerte, s gőzerővel dolgoznak második albumukon.

A partyra az Érd-Sóskút-Pusztazámor vonalon lehet eljutni, vagy az M7-en a 23-as kijáratnál Pusztazámor irányába, ahonnan már csak a jeleket kell követni. A party este nyolctól másnap délig tart, extraként tábortűz szolgál a fázósoknak, jegyek kétezer forintba kerülnek.

Alternative Control 2005-ös élő fellépése

Funk-funk-funk
A német tech-funk-breaker Malente lép fel szombat este a Cha-cha-cha Teraszon, akinek pályafutása kétséget sem hagy afelől, hogy az utolsó májusi éjszakát is forróság lepi el. A Unique és a Moonbootique kiadók befutója, aki három saját albuma mellett egy rakás remix-szel is megajándékozta a hallgatóságot (Kulturni Program, Turntable Rocker, Bob Sinclair, Frank Popp Ensemble, Strike Boys), tavaly kiadott Whow duplacédéje második lemezén a legjobbakat prezentálja.

A teljesen új dizájnnal megnyitott Cha-cha-cha Teraszon Malente mellett a Deck Attack-partysorozatból jól ismert Infra Gandhi dj-zik, belépő erre az estére ezer forint lesz.

Moston & Malente: In The Sky

Elfojtott vágyak
A geek chic (kockafej divat) fogalmát simán kimerítő Népi Papa és a Haverok is házibulikon és indie-táncesteken lép fel, tagjai között prominens újságíró és indie-zenész egyaránt megtalálható. A zenekar 2004-ben alakult, első koncertjet azév júliusában adta.

Az első hivatalos fellépes 2004. december 19-en volt a Subway Pubban, addigra alakult ki a mostani alapfelállás. Évente nem sok fellépést vállalnak, de akkor szívvel-lélekkel odateszik magukat."Tulajdonképpen ez egy gimnáziumi zenekar, csak tizenöt évet késtünk a megalakulással." - vallják a magukat leginkább homoszexuális posztpunk jelzővel illető zenekar tagjai. Koncertjükre ötszáz forint a belépő, előttük-utánuk a Past Perfect DJk, Gasman és Nemere zenélnek.

Népi Papa és a Haverok: Pattanj popóra!