Utolsó kijárat Újvidék felé

Vágólapra másolva!
Az újvidéki (Novi Sad) festői szépségű erődje, a Petrovaradinska Tvrdava ad újra helyszínt július 10-13. között az idei Exit Fesztiválnak. Idén sem adják alább a grandiózus terveket, ugyanis huszonöt színpadon több mint hatszáz előadás várja a partyzókat.
Vágólapra másolva!

Az Exit Fesztivál az évek során a nemzetközi rendezvények élvonalába küzdötte fel magát, persze nem kell ezen meglepődni, a nemzetközi szakma és közönség is így gondolja. Idén ők nyerték el a "Yourope Award for Best European Festival" első díját a 2007-es Festival Awards díjátadón, mely alapján a közönség az Exit-et találta a legjobb európai fesztiválnak.

Olyan kemény versenytársak közül került ki elsőként, mint a Benicassim (Spanyolország), Lowlands (Hollandia), Pukkelpop (Belgium) vagy a Roskilde (Dánia). Az Exit Délkelet-Európa legnagyobb zenei és kulturális rendezvénye, mely a 17. századi petrovaradini erőd falai mögül káprázatos látványt nyújt Újvidék városára.

A Milosevic uralma ellen induló diákmozgalomból kiindulva, az Exit kilenc év alatt mára nemzetközi elismerésre tett szert több mint tízezer fesztivál-látogató szemében. Az erőd idén huszonöt aréna számára ad helyet a hat négyzetkilométernyi vár területén, melyeket pompás, kaviccsal szórt utcák, bástyák és alagutak kötnek össze.

A fellépők közt üdvözölhetjük a Manu Chao, a N.E.R.D, Paul Weller, a The Sex Pistols, a Primal Scream, a The Streets, Gossip, a Juliette Lewis & the Licks, Gogol Bordelo, a Ministry, a The Hives, a Nightwish produkcióját.

Elektronikus zenei vonalon újra együtt a pult mögött Dubfire & Sharam formációja, a Deep Dish, Kruder & Dorfmeister Summer Sessions-szel káprázat, illetve fellép még Sven Vath, Afrika Bambaataa, a Soulwax, a 2ManyDJs, Laurent Garnier, Francois K, Tiga, a Booka Shade, Ben Watt, Axwell, Claude Von Stroke és Tom Novy is.

A Dance Aréna miatt a jól ismert Dj Mag Top 100 szavazáson Danny Tenaglia, John Digweed, Eric Prydz, James Zabiela és Nic Fanciulli mind a "Földkerekség legjobb fesztiváljának" nevezte az Exit-et. Persze ezen kívül található világzene színpad is, sőt a Duna partján egész napos partyzás folyik.

party.[origo].hu

Richie Hawtin reggel hatkor az Exiten