Fejlövés turbómixerrel - Moulinex a Mokka Cukában!

Vágólapra másolva!
Idén nyáron a Kollektiva két alkalommal szervíroz szuperlaza ingyenes rave-koktélt a Mokka Cukában. Július 5-én a fő összetevő a messze földön híres bajor ananász lesz, aminek tökéletes eldolgozásához szükség lesz egy turbó botmixerre, méghozzá a portugál születésű, de Münchenben kavaró Moulinexre.
Vágólapra másolva!

Az ismert konyhagép-márka nevét bitorló Luis Gomes neonfényes csillagport maga mögött hagyó üstökösként tűnt fel a mp3-blog galaxisban, 2008-ban már olyan trendformáló kiadókhoz vágódott be egy-egy remixével, mint a Modular (Cut Copy) és a Kitsuné (Cazals).

De átkeverte az év egyik French Touch slágerét is (Symbol One: Love Juice), jelenleg pedig egy titkos projekten dolgozik együtt a modern tánczene egyik megteremtőjével, az élő legenda Arthur Bakerrel.

Képzeljük el, hogy Sonny Crockett és Rico Tubbs nyomozók a Miami Vice-ból az egyik szokás szerint zűrösen megoldott ügyük után bevágódnak a hobbiból sportkocsikat tervező italodiszkó-atyaúristen Giorgio Moroder legújabb csajmágnes járgányába.

Azzal végigcirkálnak a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányon egészen a legmenőbb diszkóig, ahol koktélokat szürcsölgetve nézik, amint az időalagútból odapottyant két Daft Punk robot Jacko Moonwalkját imitálja a világító táncparketten.

Ilyen Moulinex zenéje, vagy még ennél is sokkal kúlabb! Ez a civilben amúgy neurológiai és csillagászati kutatásokkal bíbelődő fickó a legtehetségesebb portugál zenészeket, dj-ket, művészeket, dizájnereket tömörítő D.I.S.C.O.TEXAS kollektíva vezéralakja, gőzerővel tolja a csapat szekerét, amikor éppen nem egymaga tesz eleget a világ minden tájáról érkező dj-felkéréseknek.

Igazi bezsongott nyáresti szettjével garantáltan folyamatos eufóriában tartja majd a közönséget, lezserül kimérve és maximális fordulatszámon mixelve a legjobb francia-elektrót, filter-house-t, űrdiszkót, nyolcvanas évek filmzene-fílingjt, nu wave-et és indietronicát.

Turboweekend: My Name Is Legion (Moulinex Remix)

Moulinex boldogság-fröccsének hatását pedig tovább fokozza dj Prym és Snifter duója, a Headshotboyz, akik ugyan ebben a formában csak néhány hónapja kattognak együtt, külön-külön viszont már több éves zenei múlttal bírnak. A srácok kezdetben a drumandbass szcénában mozogtak,aztán ráharaptak a breakbeatre és a house-ra, tavaly óta pedig a világhódító új irányzat, a fidgethouse elkötelezettjei (és egyben első számú hazai képviselői).

Moulinex élő szettje Glasgow-ban

Számaikra felfigyeltek a színtér nemzetközi nagyságai, például The Bulgarian, TJR vagy a chicagói Potty Mouth kiadó, de elismerően szólt róluk többek közt a Cryptonites (akiknek egy remixet is készítettek), a Stereoheroes, a Bassbin Twins, a Utah Saints és az amerikai Bryan Cox is. Utóbbinak olyannyira bejön a Headshotboyz zenéje, hogy előbb remixeltette velük Let's Go To Work című partyhimnuszát, hamarosan pedig megjelenteti egy számukat kiadójánál, a Crux Recordsnál.

Missy Elliott: Lose Control (Headshotboyz remix)