Progresszív zenék a Teraszon

Vágólapra másolva!
A gödöllői Club Q-ban most szombaton ismét Progressevent Outdoor, vagyis végre a szabad ég alatt élvezhetjük a legjobb progresszív zenéket, ezúttal is az est három házigazdája, dj Kalk Sperling, Retroboi és Scott Boo prezentálásában.
Vágólapra másolva!

Tinédzserként kerül a zenével komolyabb kapcsolatba Kalk Sperling, aki iskolarádiózás, majd bulik után egy ismertebb tinidiszkó warmup-dj-je lesz. Tizenhét éves korára az ország számos neves klubjába kapott már meghívást, később saját és barátai szórakoztatására kezd el mixeket gyártani.

Ezek olyannyira népszerűek lesznek, hogy számos pub és kávézóban is elkezdi játszani őket, s egy internetes rádióban is az ő zenéit játszották. Ebből merít erőt, hogy még nagyobb energiát fektessen a dj-zésre és a partyk szervezésére.

Retroboii az általános iskolai sulibulik kazettacserélgetős korszaka után kiemelt érdeklődéssel figyelte a kortárs zenei világot, kezdve a rockzenétől a nujazzig. 1997-ban váltott a diszkóspult másik oldalára.

A house-zenén belül nem köti magát egy konkrét stílushoz, szettjeiben megtalálható a deephouse és electro-zenék is. Producerként első hivatalos megjelenése 2005-ben volt, D_snd Sunny című zenéjére készített remixet Andy Weeddel.

A tízévesen már őrült zenerajongó Scott Boo hamarosan a diszkókban is odaadó lelkesedéssel figyelte a dj-k munkáját, ennek hatására kezdett el mixelni is. Akkoriban kisebb klubokban, születésnapi partykon kapott lehetőséget, ám hamarosan felhagyott a szereplésekkel.

Persze a zene továbbra is megmaradt, és néhány év múlva - ajándék gyanánt - egy mixlemezt készít, mely népszerűvé válik ismeretségi körében. A pozitív visszajelzések hatására újból a lemezjátszók után nyúl, és töretlenül szolgáltatja mixeiben a kiváló deep- és progresszív-house-, olykor minimálzenéket is.

A három ifjú dj-titán alapította meg a Progressevent Inside partysorozatot, mely augusztus 23-án ismét a megszokott hangulattal várja a bulizókat az impozáns gödöllői Club Q Teraszán.

(x)