Visszatér a jövőbelátó

Vágólapra másolva!
Új mixlemezzel jelentkezik a tribal/progresszív house doyenje, Danny Tenaglia. A negyvenhét éves amerikai lemezlovasnak több mint hat év után ez az első hivatalosan megjelenő dj-mixe.
Vágólapra másolva!

Danny Tenaglia mintegy fél évtizednyi kihagyást követően tért vissza a stúdióba, hogy rögzítse mostani dj-szettjét. A Futurism című, duplacédés kiadvány hűen tükrözi mindazt, ami jelenleg történik a szuperklubokban, és persze nem egyszer megvillan rajta Tenaglia régi énje is, ezért a mix a fiatal klubberek mellett a szerző korosztályát képviselő rajongóknak egyaránt szól.

A két lemez színtiszta energiától lüktető, sötét tribal house, melyen az ismerős arcok mellett bemutatkozik a stílus új generációja (például Guillaume & The Coutu Dumonts, Shinedoe és Davide Squillance) és maga Tenaglia is bemutatja legújabb felvételét, a Space Dance-t, rögtön két változatban is.

Ezek mellett öt exkluzív edit, valamint számos loop és effekt teszi még egyedibbé a Futurismet, mellyel Tenaglia bebiztosítja a trónját, és igazolja, hogy megérte rá ilyen hosszú ideig várni. Tenaglia már közelebb a negyvenhez, mint a harminchoz, de varázsa mindig nem kopik.

Tizenhárom évesen hallotta élete első mixkazettáját, és attól fogva ő is elkezdte otthon a lemezek egymásra keverését. Egy évre rá debütált a dj-pult mögött egy klubrendezvényen, egy görkoris diszkó lemezlovasaként kezdte, majd a legendás Paradisóban folytatta.

Egyes New York-i klubokban ma is rezidens, ami arrafelé nem a mindenkori sztárvendég előtti felvezető pozícióját jelenti, hanem magát a fő produkciót. A nyolcvanas évektől aktív producer is, mégpedig olyan előadók társaságában frissítette az új house-hangzást, mint Junior Vasquez, Murk és Deep Dish.

Megkapott minden díjat, amit elektronikus zenész megkaphat, sőt a Depeche Mode I Feel Loved-jának feldolgozásáért még Grammy-díjra is jelölték 2002-ben.

Neon Music / party.[origo].hu

Danny Tenaglia: Elements [The Voice]