"Sínre" került a magyar duó

Vágólapra másolva!
Egy magyar felvétel is helyet kapott az első számú francia elektronikus tánczenei magazin 2008. novemberi cédémellékletén. A Tits & Clits olyan előadókkal szerepel együtt a Trax magazin aktuális válogatásán, mint például Mr. Oizo, Scan X, Matthew Dear és Squarepusher. A budapesti duó jelenleg egy neves francia kiadóval tárgyal első EP-jének megjelentetéséről.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus tánczenére szakosodott francia Trax magazin 1997 óta jelenik meg havonta. Az újsághoz minden alkalommal jár egy válogatáscédé, melyet a lap szerkesztői állítanak össze az általuk legjobbnak ítélt, friss zenékből. A 119-es sorszámú Trax Sampler kompiláción 12 szám szerepel - köztük egy magyar felvétel is.

A Tits & Clits She Likes Gasoline című trekkje mellett a lemezen Mr. Oizo, Scan X, Matthew Dear, Jean Nipon, R-Play, Nhar, Quixote feat. Lisa Li-Lund, Sei A, Alphawezen, Refractory és Squarepusher egy-egy száma kapott helyet. A CD a magazinnal együtt 2008. november 8-ától kapható az újságárusoknál Franciaországban, illetve világszerte.

A budapesti duónak ez az első fizikai megjelenése, az első hivatalos kiadványuk ugyanakkor digitális formában már elérhető a Beatporton: a francia Mustard Pimp Oh La La Satan című számából készített remixük az amerikai Crux Records-nál jött ki (csakúgy, mint a szintén budapesti Headshotboyz első kiadványa).

A She Likes Gasoline-nak hamarosan elkészül a szöveges változata az Obscene Kidz kanadai rapformáció közreműködésével. A felvétel eljutott egy neves francia kiadóhoz is, amely komoly érdeklődést mutat a Tits & Clits iránt: jelenleg tárgyalásokat folytat a duóval egy EP kiadásáról.

A duó saját zenéivel egyre népszerűbb a dj-k körében, itthon és külföldön egyaránt: Attack Of The Living Dead című "zombielectro" zenéjükből az ismert berlini dj-producer, Lars Moston készített egy saját használatú verziót, a győri Sikztah pedig egy izmos remixet. Titsék a számhoz nemzetközi remixversenyt hirdettek a New Geeks On The Blog francia bloggal közösen, amely még javában zajlik.

A saját számok mellett jelenleg több remixen dolgoznak, így az ausztrál Acid Jacks-nek és a mi Varga Zsuzsánknak is. A nemrégen elkészült Le Batman-remixükről pedig az eredeti szerző így lelkendezett: "szuper géniusz!" Kedvcsinálóként a Le Batman Killer Defos (Tits & Clits Remix) című számot töltsd és hallgasd itt! (jobb klikk, mentés másként)

http://www.youtube.com/v/5niTzS-RBFg&hl=en&fs=1

Peaches: Fuck the pain away ( Tits and Clits remix )

A Tits & Clits 2007 nyarán alakult, akkor még csak poénból. De a Boys Noize Lava Lava-jának nem hivatalos remixe olyan pozitív visszhangra talált, hogy a két (eredetileg grafikus) tag komolyra fordította a zenéléshez való hozzáállását. Ennek jegyében a duó igen hamar túllépett a hálószoba-producerkedésen, és élő fellépéseket vállalt, amelyek száma folyamatosan gyarapszik.

Idehaza olyan nagy nevekkel játszottak egy buliban, mint a német D.I.M., az angol Fake Blood vagy a portugál Moulinex. Mára jellegzetesen egyedi hangzást alakítottak ki, amely kb. a francia elektró és a fidget house keveréke, némi oldskool acides, italós beütéssel. Live actjüket előszeretettel tűzdelik meg bootleg remixekkel (Benny Benassi, Peaches, The Rapture stb.).

party.[origo].hu