Fúziós árnyéknyaralás

Vágólapra másolva!
Bootsie hosszú ideje eltűnt, nem véletlenül. Második önálló lemezén dolgozott, mely idén ősszel Holidays in the shade címmel elkészült. Pénteken este a Quartet tagjaival kiegészülve élőben mutatja be az új anyagot, míg rajtuk kívül az absztrakt hiphop legendás franciája, dj Cam karcol minden bizonnyal emlékezetes ütemeket a fülünkbe.
Vágólapra másolva!

Dj Bootise a pickup és a bakelit világával először 13 évesen került közelebbi kapcsolatba. Amikor németországi nyaralásából egy talált lemezjátszóval tért haza, hozzáfogott a barázdák és ütemek lázas tanulmányozásához. 1995-ben már odáig jutott, hogy Benski barátjával megalapították az Árral Szemben formációt. Ő szállította a zenei alapokat, míg Benski a szövegekért volt felelős. A rákövetkező évben dj Quick és dj Luigi társaságában már megnyerték az első hazai DMC bajnokságot, majd a Fila Rap Jam tehetségkutatón is begyűjtötték az első helyet.

Az élete talán akkor gyorsult fel igazán, amikor Bootsie több számban is közreműködött Yonderboi 2000-ben megjelent, Shallow and Profound című bemutatkozó lemezén. Az albumnak hihetetlen sebességgel ment híre, jellemzően a külföldi zenei világ hamarabb tanulta meg Yonderboi nevét, mint a hazai. A sikereket rögvest koncertdátumok követték, és a Yonderboi Quintet közel 160 koncertet adott a világ minden táján, Moszkvától Portugáliáig, Norvégiától Párizsig.

Az óriásturnét követően a Quintet-beli zenésztársaival, Zságer Balázzsal, Kovács Andorral és Lázár Tiborral kiegészülve megalakították a Zagar formációt, mely javarészt Zságer zenei elgondolásai mentén haladt. 2003-ban kiadott Local Broadcast című bemutatkozó anyag komplett zenekari lemez, mely elnyerte a hazai közönség tetszését. Rendszeresen koncerteznek azóta is, tavaly megjelent második nagylemezük Cannot Walk Fly Instead címmel.

Szólóban előre

Egyéb produceri munkák mellett Bootsie 2003-ban kezdett el dolgozni első önálló albumán, mely 2005-ben napvilágot látott The Silent Partner címmel. Dj Bootsie eddigi csendestársi szerepéből előbújt és a hip-hop, trip-hop stílusok instrumentális elemeiből táplálkozva egy hol ambient, hol kicsit népies hangulatot kölcsönző albumot rakott az asztalra.

Az utóbbi időben kissé eltűnt Bootsie idén őszre végre elkészült második önálló albumával, mely a Holidays in the shade címet viseli. A javarészt instrumentális új albumon a műfajok fúziója remekül hat, a folk, az elektronika, a jazz és a hip-hop egyedülálló elegye Bootsie tolmácsolásában.

Dj Bootsie - Horseriders toward the abyss