Hat helyen egyszerre - Szilveszteri partyajánló

Vágólapra másolva!
Idén a 2009-be jutás nem lesz egyszerű. Időben a szokásos: a rítus nem tart tovább visszaszámolással együtt 10-15 másodpercnél, a társaság méretétől függően a pezsgővel koccintások bruttó idejét is hozzáadva pedig legfeljebb 10 perces folyamatról beszélünk. Azonban, hogy hol és mekkora helyen, hány száz, netán ezer emberrel buékolgatunk egyszerre, az egy igen nehéz kérdés.
Vágólapra másolva!

Budapest egy teljes éjszakára nagykabátos partyparadicsommá válik, hiszen a létező összes szórakozóhely, étterem, klub és kocsma különleges menüvel, italakciókkal és programmal várja 31-én a nagyérdeműt. Moat csak a nagyobb megmozdulásokból szemezgetünk, hiszen ezekből is egyszerre legalább három helyre mennénk mi is!

Kezdjük mindjárt az esti menetelést példának okáért a Petőfi híd budai hídfőjénél. Az A38-on a sógoréktól lassan már hazánkba költöző Parov Stelar és zenekara vezényletével, valamint szintén osztrák dj-k segédletével egy fergeteges táncparkettgyalázással kezdhetjük meg az óévbúcsút.

Parov Stelar 2004-ben hozta létre saját kiadóját Etage Noir néven. A többévnyi dj-zéssel a háta mögött elkészítette a Rough Cuts nevet viselős első albumát, mely hatalmas sikert aratott. A bécsi elektronikuszenei hagyományokat követve finom jazz-hangzások ötvöződnek füstös funkokkal és dubokkal, pörgős, vérpezsdítő groove-okkal.

Igazi, hallgatóbarát és táncos nu-jazzről van szó - Parov Stelar azok közé tartozik, akik visszaviszik a dzsesszt a táncparkettre. Nem csoda hát, hogy a linzi fiatalember szinte pillanatok alatt klubkendvenc lett, és élő koncertjei is élményszámba mennek.

A szintén linzi születésű Just Banks jó ideje dolgozik együtt Parov Stelarral. Dj-ként és producerként szintén az Etage Noir kiadó istállójába tartozik. Hiphop, breakbeat és minimál elektronika egyaránt megtalálható dj-szettjeiben, minden, ami kellhet egy jó kis táncos levezetéshez a koncert után.

Az A.G. Trio a legizgalmasabb pop, house és break zenék táncparkettre szánt keveréke, amely kis klubokban és nagy színpadokon egyaránt hatalmasat szól. A formáció tagjai olyan kiváló keveréket hoztak létre, amelyben a legüdébb house-beat ütemek sodorják táncba a hallgatójukat.

Parov Stelar: Love

Magyar részről a méltán népszerű Deck Attack partysorozat egyik atyja, dj Infragandhi szettjére angaloghattok. Egy biztos: az afrobeattől a funk-jazzen át a hiphopig mindenből a legjobbat kaptjátok. A matróz szilveszter ára elővételben és a helyszínen is 4000 forint.

A.G.Trio: Things You Wanna Play élőben

Egy laza pár perces séta, és rögvest a Trafóba is érdemes benézni, ha idén utoljára a Kollektíva elektroőrületét szeretnétek csekkolni. A klasszik partyra mindössze 1500 forintért kaptok két táncteret, beköszönő italt, némi pezsgőt éjfélre, no és persze speciális "hangésfény" kombót. Az est folyamán élőben a színpadon lesz a Tits & Clits, valamint a We Plants Are Happy Plants; rajtuk kívül pedig a házigazda Kollektíva, Kovary, a Headshotboyz valamint a Plush & Sonashi dj szettjére huligánkodhattok. A másik helyszínen blend!, Data Scent, Dictator és Hussar, valamint Tolo lemezei adják meg az újévi kegyelemdöfést.

Tits and Clits: She Likes Gasoline

Nem kell messzire menni, ha kicsit gitárzene orientáltabb party a szívetek csücske, a Ráday Klubban Bprnr és Indie Szilvesztert találtok. Már este nyolckor érdemes megérkezni, a Nuke Kids On The Block feldolgozás zenekar lövi el a startpisztolyt. Őket a The Idoru követi, majd a világszerte egyre népszerűbb indie csapat, a The Moog csap a húrok közé. Az éjféli átvezetést a Neo koncertje adja, utána pedig a Tesco Disco dj-i adják a ritmust a talpatok alá, míg a kisteremben Selector Hal ritmizáltatja füleinket. A helyszínen 2500 forintért indie-vídumkodhattok.

The Moog: I Like You

Ha már a városliget környékén vagytok, érdemes egy pillantást vetni a Dürer-kert kínálatára is, ahol a Tilos Rádió dj csapatának fergeteges elektrik boogie-jára táncolhattok egész éjjel. Az este a nagyteremben kilenckor Ozon kifinomult absztrakt hiphop szettjével kezdődik. Rögvest utána a stafétát a d'n'b színtér legaktívabb mestere, dj Palotai veszi át.

Nem sokkal éjfél előtt a dj pult átmenetileg bezár, hogy a Qualitons zenekar retromán audiovizuális hippiutópiájával kezdődjék az újév. Őket a Tilos rosszarcúi, az Irie Maffia követi, teljes zenekari köntösben. A szókimondóan szövegelős jazzyhiphop után a reggae/dancehall százlóvivői, a Love Alliance gárdája kapcsol rá hajnalig.

A Tűzraktérben így festett a Qualitons

A záró ütemeket a breakbeat harcosok sora adja, az Allnightbreakz csapatából Vida és Vida, valamint Format C pakolása után Vektor, Nixon és Slitz. Mindemellett természetesen 3 helyszínen pakolják folyamatosan a lemezeket a rádió dj-i. Elővételben 2900, míg a helyszínen 3500 forintért lehet a kertipartyba bejutni.

Kezeket a magasba!