Minimalizmus kétpofára - Hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Valahogy minden év ugyanúgy kezdődik. Szilveszter, megamámor, majd az új esztendő első hetei halkan csurdogálnak a lefolyóba, party meg sehol a láthatáron. Idén sincs másképp, ám lassan, de biztosan mindenki magához tér, és újra beindul a hétvégi éjszakai üzemmód. Íme pár program, ha már nagyon nem bírtok megint magatokkal.
Vágólapra másolva!

A megszokott péntek esti formula vár titeket a Trafó Bár Tangóban, a Love Alliance klubestjén lazulhatnak a reggae/ dancehall szerelmesei. Az első hazai kollektíva mind a mai napig a legaktívabban törekszik a jamaikai soundsystem kultúra honi terjesztéséért.

Gyomortépő basszusok, eszeveszett rap- és toast-betétek, gyönyörű melódiák - mind-mind a reggae- és a dancehall-zene sajátjai, nincs ez másképp a Love Alliance megmozdulásokon sem.

Jó hír, hogy az elmúlt évekhez képest januártól este 11-ig mindenkinek ingyenes a belépés, ezt követően pedig csak 500 forintot kell leszurkolni az ütemparádéért. Jamaica magyar hangja ezen a héten az Irie Maffiából és a Brainsből ismert Mc Colombo lesz.

Akinek Jamaica messzi cél, és inkább úgy dönt, hogy körbe hallgatná a Balkánt, annak a Cökxponban a helye. Péntek este, a World Fesztivál januári etapján a roma kultúra kapja a főszerepet. Az est fellépői a Kálmánia - Kontakt Együttes, valamint a Travarica Együttes.

Gáspár Kálmán cimbalom-virtuóz és bandája elektroakusztikus hangzással tárja elénk a roma zene legjavát, néhol balkáni motívumokkal tarkítva e vérbő zenét. A Travarica Együttes mediterrán zenékkel, klezmer, moldáviai felhangokkal tarkított roma zenét játszik. A koncertek után roma táncházban mulathattok reggelig. A Balkán-expresszre 700 forintért válthattok jegyet.

November végén rendezték meg a Friday Night's partysorozat első darabját a gödöllői Club Q-ban. Január 9-én, az idei első fergeteges partyn a Disco*sHit sztárjai, a Muzzaik és a házigazda Joe Nathan pörgeti a lemezeket.

A fellépőkről bővebb információkat korábbi cikkünkben találtok. Az estét csak tizennyolc éven felüliek látogathatják, belépőjegyet a lányok 1000, a srácok pedig 1500 forintért válthatnak

Muzzaik: Out Of Reach remix

A Monoban idén is folytatódik a másfél éve folyamatosan működő klubsorozat, a Casino Bangkok. A rezidensi szerepkörben a No Vidra Crew minimalistái, Subotage, Ioda & Tempo, és Dr. Zoidberg aka Oyle - egyben party.[origo].hu dj is- pakolja a lemezeket.

Pénteken egyből a Collins & Behnam párost látják vendégül, akik újabban olyan kiadóknál jelentetnek meg nem is akármilyen számokat, mint a Spanyolország legnagyobb minimal labelje, a Suara, vagy az Nvc-s dj-k egyik kedvence, az Autist. A beugró mindösszesen 800 forint.

Collins and Behnam és a Freestylers-ből ismert Mc SirReal

Idén tölti be ötödik életévét a Blast From The Blast partysorozat, ennek fényében tradicionális breakbeat visszaemlékezés várható szombat este a Merlinben. Bigbeat, oldskool breaks, nuskool klasszikusok az öreg motorosoktól: Nandee, Fine Cut Bodies, Waxman és a házigazdák felidézésében.

Az évek során a szakma szinte összes fontos résztvevője megfordult az esteken, hogy együtt emlékezzenek a középtempós törtek fénykorára. TB Gon és Marvin teches irányból, míg Grasshop spacey, FCB pedig a progresszív breakek felől támad a tánctérre, és csapást mérnek rátok. Lányok tízig térítésmentesen áldozhatják be magukat, utána a srácokkal egyetemben 1200 forintért.

Fine Cut Bodies a Citadellán