Születésnap Chachacha módra

Vágólapra másolva!
A Cha-Cha-Cha 12 Inches klub egy házibuli hangulatot idéző partyval ünnepli megnyitásának első évfordulóját január 17-én, szombaton, a Bajcsy Zsilinszky út 63-as szám alatti pincében. A korán érkezőnek ingyen pezsgő vagy ingyen sör a tánctérre tévelygőknek pedig többek között Paul Murphy, Palotai Zsolt és Superman muzsikája jár.
Vágólapra másolva!

Először a Kálvin téri aluljáróban köszönt be a budapesti éjszakába a Cha-Cha-Cha brand. Az akvárium-szerű kocsmában sok "jó ember kishelyen is" alapon jól megfértek egymás mellett az egyetemisták, a partyarcok, a turisták, a csövesek és a lecsúszott színészek. De előfordult az is, hogy az asztal tetején csujjogató nyakkendőjüket lobogtató yuppie-k küldték a feleseket a dj-nek.

Az utóbbi nyarakon aztán a margitszigeti terasz teltházas bulijain folytatódott a sikertörténet. Itt megannyi külföldi sztár dj mellett a hazai élvonalbeli lemezlovasok java is föllépett már. De a nyári fesztiválokon is rendszerint föltűnnek a kihelyezett Cha-Chák, a megszokott asztalon táncolós hangulattal

Jó egy éve aztán több hónapos lebegtetés után végül a lezárt Kálvin téri aluljáróból egy Bajcsy-Zsilinszky úti pinceklubba költözött éjszakai márka ezúttal Cha-Cha-Cha 12 Inches néven.

Január 17-én ez a klub is egy éves születésnapjához érkezik és bbből az alkalomból egy újabb jellemző több zenei stílusban játszó bulival jelentkezik - Tihanyi Attila dj-üzletvezető elmondása szerint házibuli hangulattal, a hely különböző pontjaira helyezett szendvicses tálakkal.

A 12 Inches-et igazi éjszakai klubként kezelik törzsvendégei és ezért éjfél előtt csak elvétve érkeznek meg oda. A tizenhetedikei partyra azonban érdemes korábban megérkezni, mert a hölgyeket egy pohár ingyen pezsgő, az urakat meg egy ingyen sör fogadja a klub jól ismert csöcsös manga rajzai, világító pultjai és tánctere mellett.

A dj pult mögött is kilenctől kezdődik a mozgolódás és az üzletvezető ígérete szerint ezúttal az előre rögzített programot is tartják a fegyelmezett lemezlovászok. Ezen felbuzdulva szokásunkkal ellentétben mi is ismertetnénk a pontos műsort.

Este kilenctől a brit Paul Murphy kezdi a lemezpörgetést, aki pár évvel ezelőtt Cha-Cha-Cha Budapest című mixalbumával Londonban is ismertté tette a brandet, mára pedig magyar barátnője révén budapesti lakos és a klub csütörtöki rezidense.

Tiztől Izil és Nafta dobálja játszóra a lemezeket, tizenegytől pedig Adamo és Diszkótrabant variálja a tánczenét. Éjféltől Reza és Vida G. muzsikájára, a Pannónia Ska Orchestra énekes-mc-je KRSA szövegel majd.

Hajnali egytől a hazai dj pionyír Palotai "Fater" muzsikál, aki mostanában is töri az utat, mint az első ülő lemezlovas, ő is kap egy mc-t, hisz ekkor Colombo tépi a száját. A két ceremónia mester egyébként a party bármelyik pillanatában beleszövegelhet a muzsikába, ha úri kedvük ezt diktálná.

Kettőkor érkezik a dj-pult mögé a mostanában a magyar MTV-n kísértő média fenegyerek, Superman. Háromtól a Bëlga producere Titusz mutatja meg magát dj-ként, négytől pedig az Ablak-a-Dubra bulik rezidensei Naga és Beta csűrik tovább a hangulatot.

Az öttől induló záró szettre végül Andy Slate-et kérték föl a szervezők. A fölsorolt nevek arról suttognak, hogy darenbéz, hojz, techno, hip-hop, disco és funky is kerül a születésnapi zenei menübe.

party.[origo].hu